Zobacz pojedynczy post
stary 11-07-2006, 19:09   #27
Phoelerius
Użytkownik Forum

Phoelerius's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2005
Lokacja: Lubin

Imię: Phoelerius
Profesja: Elite Knight
Świat: Antica
Poziom: 134
Skille: 93/88
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dagenoth
Wiesz... Jakos nie za bardzo chce mi sie wierzyc ze tak to zostawia i polowa Polski bedzie grala na lagach... No moze przesadzilem z ta polowa ale na pewno dosc spora czesc.
Okolo 40% osob w Polsce korzysta z internetu, pewnie polowa z nich ma neta w TPSA, mamy w Polsce cos kolo 39MLN ludzi, 20% z 39MLN to 7,8MLN.

Ile osob gra w tibie? Niech bedzie ze 50 tys, z tego polowe ma neta z TPSA(mniej bedzie mialo, ale zawyzmy to na nasza korzysc), mamy wiec 25 tys, pewnie z 5tys gra na Amerykaniskich serverach(albo i wiecej), wiec problem z lagami ma jakies 20 tys osob(to jest moim zdaniem mocno zawyzona liczba, duzo osob gra w cafe i itp, ale niech bedzie ze jest nas az 20 tys, lol).

20 tys osob z 7,8MLN to okolo 0,25%.
Wiec wychodzi ze co czterysetna osoba z TPSA gra w Tibie, oj cos za duzo, ale i tak nawet jezeli nas jest az tylu, to TPSA, raczej nic nie zrobi i tak.
Trzeba jeszcze wziasc pod uwage, ze wielu osoba z tych 0,25%, nie beda lagi przeszkadzaly bo sa retired/nie expia.
To wychodzi ze jest nas 0,125%(1/800), ale to jest pewnie dalej mocono zawyzona ilosc.

Wiem, wiem, widac ze jestem optymista.^^

Ostatnio edytowany przez Phoelerius - 11-07-2006 o 19:16.
Phoelerius jest offline   Odpowiedz z Cytatem