Bardzo fajne, na pewno sie przyda, gratulacje, ale ja bym zrobil mala korekte
Cytuj:
Teoretycznie tak , lecz jest to bardzo mało prawdopodobne, poniewaz 15 mlvl jaki jest do tego potrzebny, jest dla knighta nie osiągalny .
|
Wyglada to tak jakbys sam sobie zaprzeczal

"Teoretycznie tak, ale 15 magic level jest dla knighta
w praktyce nie do osiagniecia, gdyz wymaga spalenie naprawde OGROMNEJ ilosci many."
Cytuj:
automatycznie zabrana z twojego depo, podobnie jak comiesieczny czynsz.
|
Automatycznie zabrana z twojego depo w miescie, w ktorym znajduje sie dom. (W przypadku domkow poza miastem: Outlaw Camp - Kazordoon; Greenshore - Thais; Northport, Lodowe Wyspy, Domki w skalach miedzy Carlin a Ghostland - Carlin.
Cytuj:
twoja postac ma 20 lvl, posiadasz pacc i prawidlowo rozwiążesz test.
|
Nie trzeba byc "PACCanem"
Cytuj:
Wystarczy nacisnąć prawym przyciskiem myszy na kratke pod drabiną
|
Powiedzmy, ze PRZED drabina. Prawym przyciskiem, jesli masz wlaczone tibia classic control, jesli nie - prawy i "use lub ctrl+lewy
Cytuj:
Co zrobić gdy chce sprzedać dużą liczbe przedmiotów np. 18 ?
|
Dodaj slowo "graczowi", bo npcowi nie sprzedasz w ten sposob. Wiem, ze kazdy powinien sie domyslec, ale lepiej dmuchac na zimne
Cytuj:
Wsytarczy, że przeciągniesz swoją postać o jedną kratke na ukos lub naciśniesz shift + 1, 3, 7 lub 9 na klawiaturze numerycznej.
|
Teraz, jesli drogi "boczne" sa zablokowane, aby przejsc na skos wystarczy klikniecie lewym przyciskiem myszy.
Cytuj:
1)Summon-przywołanie- tym zakleciem przywolasz potworka(max 2) a posiadają je magowie
|
I druidzi, powiedzmy ze do slowa 'magowie" mozna zaliczyc druidow, ale lepiej sprecyzowac, gdyz niektorzy moga pomyslec mag=sorc, druid to druid.
Cytuj:
2)Convince - Zauroczenie - jest to czar runiczny dzieki któremu dany potworek bedzie walczył po twojej stronie
|
Za to ten czar jest tylko dla druidow. Nalezy zauwazyc, ze nalezy znalezc potwora ktorego chce sie zauroczyc. Trzeba pamietac, ze zauroczajac stwora musimy miec odpowiednai ilosc many (-> Dzial o potworach na stronie glownej tibia.pl)
Cytuj:
Za zabicie 3 osób w ciągu dnia
|
5 w ciagu tygodnia itd... =>
www.tibia.com, gdzies to jest
Uhhh.. ale sie naprodukowalem

Wyglada to jak drugi poradnik, ale zmiany, ktore ja bym naniosl sa w zasadzie tylko kosmetycznymi poprawkami. Jeszcze raz gratulacje za dobry poradnik

)
Edit: Jeszcze raz przeczytalem swoje wypociny i stwierdzam ponownie, ze troche za bardzo sie czepiam, gdybys to zle odebral - przepraszam ?( , ale mam nadzieje, ze nie masz za zle malej poprawki... :rolleyes: