Zobacz pojedynczy post
stary 05-08-2004, 11:12   #7
SandMan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków

SandMan ma numer GG 3377227
Domyślny

Bardzo fajne, na pewno sie przyda, gratulacje, ale ja bym zrobil mala korekte

Cytuj:
Teoretycznie tak , lecz jest to bardzo mało prawdopodobne, poniewaz 15 mlvl jaki jest do tego potrzebny, jest dla knighta nie osiągalny .
Wyglada to tak jakbys sam sobie zaprzeczal
"Teoretycznie tak, ale 15 magic level jest dla knighta w praktyce nie do osiagniecia, gdyz wymaga spalenie naprawde OGROMNEJ ilosci many."

Cytuj:
automatycznie zabrana z twojego depo, podobnie jak comiesieczny czynsz.
Automatycznie zabrana z twojego depo w miescie, w ktorym znajduje sie dom. (W przypadku domkow poza miastem: Outlaw Camp - Kazordoon; Greenshore - Thais; Northport, Lodowe Wyspy, Domki w skalach miedzy Carlin a Ghostland - Carlin.

Cytuj:
twoja postac ma 20 lvl, posiadasz pacc i prawidlowo rozwiążesz test.
Nie trzeba byc "PACCanem"

Cytuj:
Wystarczy nacisnąć prawym przyciskiem myszy na kratke pod drabiną
Powiedzmy, ze PRZED drabina. Prawym przyciskiem, jesli masz wlaczone tibia classic control, jesli nie - prawy i "use lub ctrl+lewy

Cytuj:
Co zrobić gdy chce sprzedać dużą liczbe przedmiotów np. 18 ?
Dodaj slowo "graczowi", bo npcowi nie sprzedasz w ten sposob. Wiem, ze kazdy powinien sie domyslec, ale lepiej dmuchac na zimne

Cytuj:
Wsytarczy, że przeciągniesz swoją postać o jedną kratke na ukos lub naciśniesz shift + 1, 3, 7 lub 9 na klawiaturze numerycznej.
Teraz, jesli drogi "boczne" sa zablokowane, aby przejsc na skos wystarczy klikniecie lewym przyciskiem myszy.

Cytuj:
1)Summon-przywołanie- tym zakleciem przywolasz potworka(max 2) a posiadają je magowie
I druidzi, powiedzmy ze do slowa 'magowie" mozna zaliczyc druidow, ale lepiej sprecyzowac, gdyz niektorzy moga pomyslec mag=sorc, druid to druid.

Cytuj:
2)Convince - Zauroczenie - jest to czar runiczny dzieki któremu dany potworek bedzie walczył po twojej stronie
Za to ten czar jest tylko dla druidow. Nalezy zauwazyc, ze nalezy znalezc potwora ktorego chce sie zauroczyc. Trzeba pamietac, ze zauroczajac stwora musimy miec odpowiednai ilosc many (-> Dzial o potworach na stronie glownej tibia.pl)

Cytuj:
Za zabicie 3 osób w ciągu dnia
5 w ciagu tygodnia itd... => www.tibia.com, gdzies to jest

Uhhh.. ale sie naprodukowalem Wyglada to jak drugi poradnik, ale zmiany, ktore ja bym naniosl sa w zasadzie tylko kosmetycznymi poprawkami. Jeszcze raz gratulacje za dobry poradnik )

Edit: Jeszcze raz przeczytalem swoje wypociny i stwierdzam ponownie, ze troche za bardzo sie czepiam, gdybys to zle odebral - przepraszam ?( , ale mam nadzieje, ze nie masz za zle malej poprawki... :rolleyes: