Zobacz pojedynczy post
stary 13-07-2006, 14:08   #115
Dr.Dondi
Użytkownik forum

Dr.Dondi's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Refugia
Pergamin Moja opinia

Cieszę się , że ktoś założył tak bardzo ciekawy temat !!

@setno sprawy

Technikum kiedyś było czymś , ale teraz skończysz technikum – jedziesz do pracy za granice a maturę bardzo ciężko zdać (nie wiem nie jestem w technikum , ale moje województwo było jedne z lepszych na maturze) , ale i tak jest mała (bardzo mała) szansa , żę zdasz maturę po technikum.

LO- 3 lata potem czekasz do matury ( matura jak się nie uda to jeszcze raz można )(ale czy to będzie ta sama wiedza po roku i nie zapomnisz). Z dyplomami łatwiej znaleźć prace za granico i w Polsce. Jak myślicie kogo weźmie pracodawca kogoś po maturze cz po technikum.

Zawodówka – oczywiście nie jest to totalna załamka bo da się wyjść na ludzi.

Kilka pytań (jeszcze mi daleko do wyboru ale mam pytania)

1.Ile razy można zdawać maturę ??(np.1 raz nie zdałem to mogę 1030 razy )
2. Czy po zawodówce można podejść do matury ??
3.Czy ma jakieś znaczenie to czy idziesz na maturę po technikum czy po liceum ?? (o prócz tego ,że rok różnicy i ludzie inaczej patrzą )

@Podsumowując

Nikt po gimnazjum nie zginie
A wybór należy tylko do was ??

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez morwi
@Dr.Dondi

bullshit ! małą szanse że zdasz mature po technikum rotfl !
po technikum teżmożesz pisaćmature powtórnie tak samo jak przy liceum

@Stożek

pokaż mi w jakim zawodzie możesz pracować zarówno po zawodówce jak i po LO. przecież po LO masz szczerze mówiąc gówno, papierek nei da ci pracy no chyba że za jakiegoś sprzątacza or smth natomiast po zawodówce masz konkretny zawód
^^^^^
TO wykazała ostatnia matura (mniej osób z technikum i LO profilowanych zdało mature). W TV o tym ciągle nawijali i w gazetach.

PO LO raczej nikt nie idzie od razu do pracy tylko zdaje maturę (i najczęściej mu to się udaje). Potem studia (i prace się na pewno znajdzie). Po zawodówce możesz znaleźć prace a gostek po LO nie . (bo masz wyuczony zawód w zawodówce)

Raczej mi nie chodzi o to ,że w technikum nie można kilka razy pisać tylko o to ,że to nie ta sama wiedza.

Ostatnio edytowany przez Dr.Dondi - 14-07-2006 o 10:04.
Dr.Dondi jest offline   Odpowiedz z Cytatem