po kupnie nowego proca zostawili mi dysk D, bo C caly zformatowali. tibia na d dalej chodzila, ale postanowilem ja przeinstalowac. jakos sie tak zajelem robieniem porzadkow w komputerze, doszedlem do tibi i dlatego przeinstalowalem. i jakos tak zaczelem grac. zauwazylem ze takie problemy z grafika wystepuja po dluzszych turach, np 5 godzin. wlasnie od czasu gdy zaczelem dluej grac to mi sie zaczelo tak robic. wiec tibia przeinstalowana, sterowniki tez z pewnoscia najnowsze, jestem pewnien. w calym miescie maja najlepsza opinie (ci co mi sprwawdzali co sie stalo i naprawili kompa) , i zainstalowali wszystkie sterowniki, i jestem pewien ze najnowsze. win tez przeinstalowany. takie problemy z grafika tibijska mam dopiero od czasu kupna nowego pocesora i od czasu gdy zaczdelem wiecej grac. bo tak to sie nigdy cos takiego nie zdarzalo, nawet na starym procesorze jak siedzialem po 8 - 7 godzin ^.^
ja najbardziej podejrzewam procesor, kiedys mialem lepszy pentiuma 4 nie pamietam jaki model ;P a teraz mam celerona 2600+ przynajmniej tak brzmi jegio nazwa ;P.
a co do silnika to mam dirtexa 9 i mam go wybranego w tibi. a tak przy okazji moze by mi ktos wytlumaczyl co to silnik graficzny ;P? (jestem pewien ze mam dirtexa 9 bo bardzo czesto widywalem ta nazwa jak sie tesdtowanie pojawialo czy sie komp nadaje do jakiejs danej gry ;P)
Ostatnio edytowany przez Timl fe Drate - 13-07-2006 o 16:03.
|