Cytuj:
Dokladnie tak jak wyzej, z tym tylko ze lepiej zainwestowac w 1 pkt defa wiecej niz 1 pkt arma wedlug mnie, poza tym def takze zmniejsza obrazenia
|
Def nie zmniejsza obrazen, a jedynie zwieksza szanse na sparowanie uderzenia. I nie oplaca sie inwestowac w def broni bo pomiedzy fire axem a bright swordem nie widac roznicy w obronie.
Cytuj:
Jeżeli sie przyjrzeć to można zauważyć, że 1 pkt. to spora różnica i nie raz, nie dwa, może uratować od deda (wiem z doświadczenia).
|
Bez przesady. 1 pkt arma to jakies 2-3hp, a 1pkt defa mniej wiecej o 5% wieksza szansa na sparowanie ciosu.
Cytuj:
A czy def jest potrzebny dla miecza?? np. spike sword ma 24/21 a a seprent ma 25/15 i ja wole spike ponieważ ma wiecej def lecz nie wiem czy w mieczu def jest potrzebny czy nie.
|
Jakby nic nie dawal to by go w ogole nie bylo i pisaloby tylko ile bron ma ataku. Skoro jest jednak def to chyba logiczne ze cos on daje. Jednak uzywalem zarowno fire axa jak i bright sworda i nie zauwazylem roznicy w defensywie wiec smiem twierdzic ze ma on marginalne znaczenie.
Cytuj:
Thx za odpowiedz. A wy jak mi radzicie: lepszy Spike Sword czy Seprent Sword??
|
Zdecydowanie serpent.