Temat: Noestrada
Zobacz pojedynczy post
stary 15-07-2006, 16:47   #13
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Ja mam Neo 610 kb , na routerze D-Link'a (Mialem Asmax'a wczesniej i jeszcze innego ) . Mam neta podzielonego na 6 uzytkownikow (Sasiadow), w sumie nie ma zadnych rozlaczen ... moze raz na miesiac 1 sie zdarzy, lagi...jak sciagaja (duzo jedna osoba sciaga; nie mowie o Tibii),
Co do zmiennego IP...
Mam zmienne IP, i to wcale nie jest tak ze SAM Ci sie rozlacza by zdobyc nowe IP , On zmienia IP po kazdym Resecie, ale nie z wlasnej woli, chyba ze jest jakis Auto Restart ustawiony, Ja akurat tak nie mam, po kazdym zresetowaniu Routera, przypisywane jest mi nowe IP (Taka zaleta tego ze moge sciagac z Rapidshare'a NoN-stop po zakonczeniu, jak bym mial Premium - nie musze uzywac proxy itp), wada ? Nie wiem... nie hostuje niczego wiec ... zmienne ip nic mi nie szkodzi.

Jak temu zaradzic ? Zglos to jakiemus poprostu fachowcowi, niech sie tym zajmie,

P.S.
Nie polecam ROUTEROW jesli dzielicie neta z kilkoma osobami ! Wtedy wezcie kupcie sobie taniego kompa (100-200 zl... taki bardzo slaby... No moze ramu troche zalatwcie, taki 200-300mhz, 256 ram starczy w zupelnosci) i zainstalujcie Linuxa badz Windowsa (lepszy Linux do hostowania serwerow) , i posciagajcie rozne Blokady programow P2P ... bo to najgorsze, jesli Ty nie sciagasz z tego (jesli jednak sciagasz to nie wlaczaj blokady) a inni sciagaja...to neta Ci zamulaja strasznie, na routerze blokowanie portow g... daje , Lepiej na Serwerze.

(Wiem ze to malo wprowadza do tematu, ale zawsze cos),

Powtarzam, poprostu skontaktuj sie z jakism Administratorem twej sieci, badz znajomym co zna sie na tych pierdolkach.

EDIT:

Tak, ale wymiana modemu to zaradzenie problemowi na krotki okres czasu, lepiej skontaktujcie sie z kims kto sie na tym zna, i popytajcie sie jaki jest najlepszy modem itp.

Ostatnio edytowany przez Avager - 15-07-2006 o 16:48.
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem