Kiedyś przeczytalem jak (nie pamiętam kto i nie che mi sie szukać po all postach)
łumaczył książke która mówiła o tej małej szalonej dziewczynce. Wtedy myślałem po co sie trudzicie jak i tak nikt nie będzie mial spike sworda. Ale ostatnio przykuło coś moją uwagę. Było tam o tym, że miecz dotknie osoba pokorna. You read: Only the
humble may touch the Sword of Fury.
Tłumaczenie slowa Humble-pokorny, skromny, uniżony, upokorzyć, poniżyć, upokarzać się
Zmierzam do pewnej rzeczy która mnie zaciekawiła. Gdy pisze sie do Cipfried'a
Hi, Job odpowiada on nam : Cipfried: I am just a
humble monk. Ask me if you need help or healing.
Biorąc jedno tłumaczenie z tego słowa np. "uniżony" można by pomyśleć ze został uniżony gdy ta mala dziewczynka podrapala go na oczach mieszkańców Rooka.
Pisząc to samo do Obi'ego odpowiada nam : I am a merchant, just a
humble merchant. What can I do for you? Tłumacząc : Jestem handlowcem | i w tym momęcie wspomina ze jest : pokornym handlowcem...
Bardzo dziwne... Czyżby mieli oni coś wspulnego z SS-em? A może poprostu chcą być pokorni do momętu aż ktoś przyjdzie aby dać im SS. Tylko jak my gracze mamy być "pokorni" aby go mieć?
To 1 moje spostrzeżenie. Drugie. Wracając do wilka. Tam gdzie lezy SS z kąd można go ujrzeć biegają właśnie... WILKI. Dziwne? A może tylko przypadek.
I 3 takie spostrzeżenie to miejsce polozenia SS'a.

czerwona kreska na minimapie pokazuje ze jkolor podłoża jest jasno szary, biała że podloże jest ciemno szare a jak widać na skale po lewej jest kolor własnie takiego podloża a tam gdize spike sword jest tylko 1 kamien a nie cała wysepka w jednej dużej skale. Fioletowymi kreskami oznaczone są 2 punkty kóre są izelone czyli takie jak trawa. Bardzo dziwne. Tam gdzie nie ma skały na mini mapie oznaczone jest że ów skała tam jest...
Długo sie zastanawiałem z wyjściem z wysepki jeśli już ktos by tam sie dostał przyszlo mi tylko jedno do głowy. Zapewne wszsyscy wiecie że na Ghost Landzie jest Ghost przy drzewie. Jednak gdzy do niego podchodzimy on znika a drzewo stoi. Na OTS można tak zrobić dodając to samo co na dole tylko że z Ghostem i daje taki sam efekt jak na RL tibi. Może i tak jest zrobione z SS. On jest na dole a wszystko na górze i tam gdzie już nie możemy zobaczyć w lewo jest teleport w który mozna wejść aby sie z tamtąd wydostać. Albo Spike Sword jest z fire fieldami na skale a tak jak widzimy na mini mapie tam naprawde jest skała i gdybyśmy podeszli bliżej to widzieli byśmy skałe a nie SS którego nie można wziaść.
To są tylko moje przypusczenia byc może komuś pomogą, komuś innemu dadzą do myślenia. Największa pytanie to czy tego SS można mieć na 100%. Być może nigdy albo już niedługo sie o tym przekonamy.
Pozdrawiam ALL