Cytuj:
mam pytanie gdzie expic na senji zeby zrobic good lootbaga i zeby kasy wyciągnąc po czytałem ostatnio ze jakis najt w 4 h wyciągnoł z tamtąd lootbaga 18 k oz i z czego miał ~12 k gp ja tez chcem tak odpowiedzcie fast
|
Expij na poziomie -3 pod Senja Castle.
Cytuj:
Nie pod Senja, ale pod Folda. Teoretycznie to to samo, ale jako takie wejscie znajduje sie wlasnie pod Folda, choc na Senji w Zamku tez sa drzwi ale do nich trzeba klucza, do ktorego najlatwiej dojsc przez wejscie na Foldzie. Chociaz o ile dobrze pamietam, na wyspach innych niz Folda rowniez byly jakies zakopane dziury prowadzace do podziemi z wejsciem znajdujacym sie teoretycznie na Foldzie. W kazdym razie...
|
Przez foldę sie dochodzi tam tylko za pierwszym razem jak wykonujemy questy. Pozniej jak juz mamy 3 klucze to nie musimy przechodzic przez folde. Plyniemy wtedy od razu na Senje, idziemy do Senja Castle, teleportujemy sie i expimy.
Cytuj:
Jesli chodzi o lootbagi, to pod folda mozna cos uzbierac (chain armory, cross bowy, a nawet jakis lepszy loot z beho), ale dobrym miejscem do lootbagow jest skrzynka pocztowa dostepna dla FACC na szczycie gory. Innej dobrej strony nie widze. Poczekaj na odpowiedz kogos kto tam lootbaguje
|
Nie pod folda tylko pod senja. Na wyzszym pietrze Senja Castle jest skrzynka pocztowa i mozna spokojnie wyslac loot.
Cytuj:
@down:
Mowisz o tym terenie do ktorego dostajemy sie po pickowaniu?
Ja wiem czy tam loot taki dobry...?
Lepiej na guardy ^.^
|
Pickować trzeba tylko za pierwszym razem jak nie mamy kluczy i robimy questy zeby je zdobyc. Loot jest tam bardzo dobry. Duzo lepszy niz na guardach, ktore dla knighta oplacaja sie dopiero od skilli 80/80. (z niewielkim zyskiem).
Cytuj:
Na seniji fajne loty sie robi na 30 k ostatnio zrobiłem prze 2 godzinny niekiedy czeba uwazac na mino maga lub na beholdera
|
30k gp w 2 godziny zarobiles z loota+gp na senji? Bajeczka. Tam srednio sie zarabia 4k przez godzine robiac lootbaga. Czasem troche wiecej, ale nie duzo wiecej.
A beholdery i mino magi sa bardzo proste do zabijania, a na dodatek te pierwszy daja swietny loot i sa bardzo oplacalne do zabijania. Zeby zabic beholdera lub mino maga wystarczy miec rozdzke bijaca z ognia (np volcanic rod), zaznaczyc atak na potwora, opcje gonienia przeciwnika (zeby potwor byl w zasiegu dzialania rozdzki) i pozniej juz postac sama dochodzi i zabija potworka. (ty jedynie musisz uzywac exury gran z hotkeysow jak cie potwor zjedzie do yellow). Mino mag wcale tak mocno nie bije, jedynie strzela jak wściekly tymi swoimi energy fieldami, ale one robia niewielki dmg. Z magii przewaznie uderza tylko raz lud dwa zanim sie go zabije i to wcale nie tak mocno. (przewaznie 50-80). A beholder bije po 30-40 wiec tym bardziej nie nalezy sie go obawiac.
Cytuj:
Osobiscie nie expie na senji, ale moim zdaniem klucz do sukcesu to:
* skille ponad 80/80
* good eq (conajmniej fire sword)
* szczęscie, że nie było dużo ludzi
* dobra miejscówka
|
Pomyliles senje z guardami:
*wystarczy 60/60
*wystarczy fire sword, plate set, dragon shield i dark helmet (ktory dostajemy za darmo z questa)
*ludzi prawie nigdy tam nie ma, a nawet jak juz ktos jest to raczej jest to osoba skillujaca na mino, a nie expiaca
*caly poziom -3 pod senja to dobra miejscowka
Cytuj:
60 levelowy knight expiac solo ledwo wyrabia z wybijaniem respa, exp jest cieniutki ale przynajmniej nie czeka sie na nowe minosy.
|
Tu się nie zgodze. Jak juz zostanie przez ciebie wybity najwiekszy resp minosow pod samym zamkiem i pokojem z mino magiem to pozniej trzeba przechodzic dosc spore kawalki drogi zeby dotrzec do kolejnych mino/beho. Nawet jesli ma sie bohy i zabija sie minosy idac przy tym caly czas do przodu to i tak sa momenty gdzie trzeba ~20 sqm przejsc do kolejnego respu.
Cytuj:
nie trzeba ciagnac lootbaga bo w wielu miejscach nie nastepuje refresh terenu i loot nie znika ( moze lezec nawet tydzien - sprawdzone ).
|
Tylko ze jak ktos inny przyjdzie robic lootbaga to mozna sie pozegnac z kasą.
Cytuj:
ale chciałbym się jakos tam dostac poniewaz jestem nowy i nieznam maina a chciałbym zarazbiac jest wejscie przez senje lub jakos tak powiedzcie plx moze powiem qmplom jak skoncze tam lootbagowac piszcie na gg 8617867
|
Jak pierwszy raz chcesz sie tam dostac i nie masz kluczy, to musisz isc przez folde i wykonac po drodze 3 questy. Nie powiem jakie. Poszukaj na tibia.org i tibia wiki, a się dowiesz.
Cytuj:
hehehe... ja tam byłem na 18 i potem na 19 lvl... starczyła wand of dragonbreath i parę FB a equip? p-set, steel helmet, scarf, griffin shield (choć to niezbyt potrzebne, bo mino guardy rozwalam metodą "na berka" lub "na trzeciego" (przez innego minotaura), a beho i mino magi tylko z Magic Shield. Chociaż do mino magów lepsza była wand of plague, szczególnie gdy mieli obstawę.
|
Uzywanie GFB i FB na mino magi to strata kasy, wystarczy rozdzka z ognia+zaznaczony atak na potwora z opcja follow+exura gran. Beho i mino magi nie zabiera tez hp wrecz.
Cytuj:
Co do tego, jak tam dojść - powiem tyle, że to quest Alavar`s Valut, więc jakbym za dużo powiedział to QS by był, żeby dojść, potrzeba parę Destro Field i kilofa, a nagroda jest rozmieszczona w dwóch miejscach - "ślimaku" korytarzy z mino magiem w środku i przy teleporcie wyjściowym. Zobacz koniecznie poradnik o lodowych wyspach, poziom -3.
|
W poradniku nie jest podane jak dostac sie pod senja. Tam tylko pisze, gdzie sie respia jakie potworki.
Cytuj:
no dobra niepowiem nikomu jak tak dojsc bo i tak musze na eq pozbierac plx powiedzcie dalej czekam az ktos napisze na gg jestem cały czas dostepny będe sam lootbagował i tak niejestem w waszych swiatów (Nebula rulez)
|
A skad wiesz, ze nikt nie gra na nebuli?
Cytuj:
Przeprawa naz folde kosztuje 20 gp na pulnoc od carlin szukaj npc a jesli go nie znajdziesz to wejdz na jakis poradnik dotyczacy tej wyspy
|
Na polnoc od carlin to raczej on tego npc nie znajdzie, bo npc sie znajduje na polnocny-zachod od carlin.
Cytuj:
a jakie potworki mozna spotkac na -3 poziomie pod foldą plx fast odpowiedz bo chciałbym się tam wybrac
|
To se przeczytaj poradnik o wyspach lodowych, tam sa screeny i bedziesz wiedzial. bo jest pokazane co sie respi w danym miejscu.
Cytuj:
@up:
A na którymś poziomie pod Foldą jest FE(Fire Elemental).
|
Na poziomie -3. Są tam 3 FE, a nie jeden FE. Bylem i widzialem. Jednak latwo je wybic bo respia sie pojedynczo w roznych miejscach.