Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matkus
Czyżby CIPowie czytali naszego prima aprilisowego newsa?
|
Dziwny zbieg okoliczności, że o tym samym pomyśleli CIPowie. Jeżeli to okaże prawdą, wszystkie skargi powinny spaść na tibia.pl

Oczywiście żart...
Pomysł z tym kto jako pierwszy może wziąść loot z potwora jest całkiem dobry. Ten kto zabije, będzie miał większy wkład przy zabiciu potwora ma prawo do nagrody. Sprawiedliwy podział. Być może odnoobi to troche graczy którzy staraja się kraść cudze looty i zabijają cudze potwory. Trochę gorzej sprawa wygląda podczas wspólnych huntów gdzie przez 10 sek do nagrody będzie miał dostęp tylko shoter który zadał największe obrażenia. Do tej pory to bloker głównie mógł sobie przywłaszczyć lepszy item, teraz rolę się odwróciły. Wydaje mi się, że jednak nie ma idealnego sposobu aby wspólne huntowanie było w 100% sprawiedliwe. Wszystko zależy od wzajemnego zaufania...
Jeżeli chodzi o koniec blokowania respawnu na innych piętrach to ta poprawka chyba nie wymaga głębszego analizowanie. Pomysł w 100% trafny...
Absolutną rewolucją jest wprowadzenie poziomu zmęczęnia. Wydaje mi sie, iż 56 godzin ciągłego siedzenia na respie w zupełności wystarczy dla jednego gracza. Fakt, że przez ostatnie 14 godzin exp będzie szedł o połowę wolniej ale 42h ciągłego expienia to też jest dużo. Ciekawe czy tak na prawdę jedna osoba tyle wytrzyma. Wydaje mi się, że jednak ten pomysł nie jest w zupełności w 100% trafny. 56 godzin to jest bardzo dużo jednak oprócz expienia postać może przecież trenować np. drugie 56 godzin, będąc cały czas w grze.
Cytuj:
Postaci, które po prostu trenują lub robię runy nie męczą się.
|
Jestem ciekaw czy skoro się nie męczą to czy przypadkiem postać w tym czasie nie regeneruję sił? Mam nadzieję, że nie !! Ogólnie każdy pomysł mający na celu zmniejszanie ilości oszustów jest mimo wszystko dobry.
W końcu pomysł który mi się bardzo nie podoba - strzelania do graczy z listy battle. Skończy się era graczy posiadających prawdziwe PVP. Z drugiej strony powinno być mniej oszustów uzywających boty z auto celowaniem. Jak wiadomo walka to nie tylko atak ale równiez obrona. Czekam na coś takiego,że będzie można zlikwidować auto leczenie się poprzez boty. No cóż coś za coś...
Hotkeyów jest i tak stosunkowo dużo. Ja osobiście jestem za tym aby nic już więcej nie przybywało. Chyba, że tym razem będzie to jakaś super extra wypas rewelacja która naprawdę się przyda. W przeciwnym razie pomysł mi się nie podoba.
Kapitanowie statków którzy rozmawiają z wieloma osobami jednocześnie... Hmm zapowiada mi się ładny spam. Ciekawe jak to bęzie w rzeczywistości.
Na koniec mam mały niedosyt ponieważ nic nie jest wspomniane o nowym wyglądzie postaci. Liczyłem, że może tym razem dadzą coś nowego.