Zobacz pojedynczy post
stary 17-07-2006, 21:38   #312
Xaemus Serigimox
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kostooch
@ktostam:
nie rob z Cipsoftu takich troskliwych i opiekunczych zawodnikow, napewno nie chodzi im o zdrowie psychiczne graczy, ani tym bardziej zmniejszenie wplywow do swoich portfeli.

@stamina:
tak sobie wlasnie na spokojnie wszystko przeanalizowalem i musze stwierdzic, ze az tak bardzo nie bedzie ona przeszkadzac w graniu (co nie znaczy, ze jestem za). expiac okolo 8h dziennie, musisz odczekac 16h, po ktorych znow pelnoprawnie bedziesz mogl zdobywac exp. Pozwala to na w miare standartowa i komfortowa kontynuacje expienia w stylu w jakim bylo ono prowadzone dotychczas. Dysponujac tymi 42h expa w pelnym wymiarze, wychodzi na to, ze masz do dyspozycji 5 dni po ponad 8h. Wyglada wiec na to, ze po 5 dniach normalnego (przynajmniej dla mnie) expienia, bedziesz musial odczekac maksymalnie 1 dzien.

nie zmienia to jednak faktu, ze to po prostu nietrafiony pomysl i jedyny sens, jakim mozna wytlumaczyc jego wprowadzenie, jest chec zablokowania przez cipsoft predkosci rozwoju postaci. w aktualnym tempie prowadzonego pg przez niektorych graczy moznaby sie spodziewac pewnie z 350 lvla juz w przyszlym roku. do czego by to doprowadzilo, chyba tlumaczyc nie trzeba. lepsze takie rozwiazanie, niz znane z innych gier sieciowych resety serwerow do stanow poczatkowych.

dodatkowo gracze, ktorzy przykladaja duza wage do expa, nie beda tracili czasu na chociazby kontakty towarzyskie, gdyz lepiej bedzie im sie wylogowac i zregenerowac przez ten czas stamine, niz pogadac z kumplem...

@aimbot/uhbot:
omg, strasznie nierozwazna decyzja. od teraz calosc pvp ograniczy sie zgromadzenia odpowiedniej ilosci run/mf, odpowiednio szybkiego wciskania hotkeysow i nie spuszczania wroga z ekranu.
mozna by sie rozwodzic na faktem, ze slabsi pvperzy beda mogli teraz latwiej skupic sie na innych aspektach pojedynkow (przeciez nie chodzi tylko o celne strzelanie runami), ale, do kur*y nedzy, od kiedy to jest sprawiedliwosc na swiecie?! w nastepnym technicznym update'cie (o ile tibia do niego dotrwa) proponuje usunac exhausty - wtedy to bedzie jazda.

chyba wszystko, jak mi cos jeszcze wpadnie do glowy, nie zawaham sie o tym napisac ;]

signed,
kostuch
sam bot nie wystarczy trzeba miec jak do tej pory jeszcze mózg