Jako iż przebywam w Izraelu, jestem "dośc zainteresowany" tą "wojną". Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat. Do tej pory uważałem się za antysemitę, ale pod wpływem ostanich wydarzeń zaczynam zmieniać poglądy. Uważam iż Izrael robi dobrze, podejmując walkę z Hezbollahem. Hezbollah jest to organizacja terrorystyczna, która dokonała wielu ataków terrorystycznych na terenie Izraela. W owych atakach, w samym zeszłym roku zginęło ok. 300 osób. W tym kobiety i dzieci. Czy w tej sytuacji, Izrael nie ma prawa do walki z Hezbollahem, który wyraźnie "przejmuje władzę" w Libanie? Na Onecie pojawia się dość sporo artykułów na temat sytuacji w Izraelu i czytając komentarze zauważyłem, że większość ludzi jest przeciwko Izraelowi, a popiera Hezbollah. Kilka komentarzy:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Demonfort
"Drag nach Osten" kiedyś prowadzili go Niemcy teraz pałeczkę przejęli po nich o ironio losu Izraelczycy- czyli naród, który powinien pamiętać to, że siłą i bezwzględnością nie da się zwyciężyć.
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ogonowski
Izrael dokonał agresji na Liban
powinna być międzynarodowa interwencja w celu wyparcia Izraela z okupowanych ziem arabskich.
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gościu
Czy Izrael obowiązuje jakiekolwiek prawo międzynarodowe?
Zachowują sie od lat jakby conajmniej wokół swoich granic mieli Wietnam, Gwatemale lub Czeczenie. A może oni sa wybrani skoro garstka zwana armią trzęsie całym regionem mniej ważnych i super ważnych czyli G8.
|
Gdy ci sami terroryści porywali ludzi w Iraku i odcinali im głowy "na żywca", wszyscy uważali ich za diabłów wcielonych. Teraz ich popierają. Dlaczego? Czy tylko dlatego, że ofiarami są żydzi? I oni jeszcze zapewne twierdzą iż nie są antysemitami.
Czy to nie chore, że ludzie popierają terrorystów, a nie państwo które broni swoich obywateli?