Ogolnie jestem przeciwny jakimkolwiek interwencja zbrojnym: niezaleznie czy to wynik nieporozumienia czy walki z terroryzmem.
Jednak nie mozna zapominac, ze to nie Izrael rozpoczal ten konflikt. Rakiety zostaly wystrzelone z terytorium Libanu: jest to jawny akt agresji, Izrael ma prawo bronic sie i atakowac. A smierc cywili: nie przypominam sobie, zeby ktorykolwiek z was przejmowal sie smiercia cywili, kiedy USA najechalo na Irak? To normalne, ze na wojnie gina nie tylko zolnierze.
Popieram Izrael.
Cytuj:
Co by bylo, gdyby kazdy zechcial wracac na "ziemie przodkow"... Wrocili tam po tysiacach(!) lat, zjezdzali sie tam i w koncu oglosili, ze chca na czesci ziem stworzyc wlasne panstwo... co bylo nie do przyjecia. Z dotychczasowych mieszkancow uczynili ludzi drugiej kategrii i wprowadzili swoje wojska na ziemie ludzi, u ktorych do niedawna byli goscmi. Wszystko to przy pelnym poparciu politycznym i finansowym USA. A co smieszniejsze Zydzi, ktorzy nie uznaja istnienia panstwa zydowskiego na tych ziemiach, do czasu przyjscia Mesjasza, sa przesladowani...
|
Roznica jest taka, ze Izrael juz ma niepodleglosc. A jako niepodlegly kraj ma prawo sie bronic. Byc moze mieszka ktos z was na mazurach, prawda? Moja babcia zostala przesiedlona z Wilna na mazury, ktore kiedys nalezaly do prusow. I co: czy jak taki niemiec przyjdzie i powie 'oddawaj ziemie, bo nalezy do moich przodkow a wy ja zasiedliliscie nielegalnie' mam mu ustapic