Zobacz pojedynczy post
stary 18-07-2006, 09:27   #10
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Ogolnie jestem przeciwny jakimkolwiek interwencja zbrojnym: niezaleznie czy to wynik nieporozumienia czy walki z terroryzmem.
Jednak nie mozna zapominac, ze to nie Izrael rozpoczal ten konflikt. Rakiety zostaly wystrzelone z terytorium Libanu: jest to jawny akt agresji, Izrael ma prawo bronic sie i atakowac.
A smierc cywili: nie przypominam sobie, zeby ktorykolwiek z was przejmowal sie smiercia cywili, kiedy USA najechalo na Irak? To normalne, ze na wojnie gina nie tylko zolnierze.
Z tym, ze Izrael zabijal zabijal Palestynskich cywilow nawet bez wojny. A Libanu nie mozna traktowac jako panstwa terrorystow, gdyz
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez wikipedia
Na terenie Libanu Hezbollah zbudował swego rodzaju państwo w państwie, które znajduje sie de facto poza kontrolą władz Libanu.
A naloty izraelskiego lotnictwa na budynki mieszkalne w strefie Gazy? Ataki na Izrael mozna wiec rozumiec jako odwet za ich ataki.

Cytuj:
Moja babcia zostala przesiedlona z Wilna na mazury, ktore kiedys nalezaly do prusow. I co: czy jak taki niemiec przyjdzie i powie 'oddawaj ziemie, bo nalezy do moich przodkow a wy ja zasiedliliscie nielegalnie' mam mu ustapic
Tyle, ze Polakow przesiedlano, a Zydzi sami tam przyjezdzali
W sumie to uwazam, ze w tym calym ataku na Liban chodzi o sprokowanie Iranu. Jesli Iran poprze zbrojnie Liban wtedy Izrael i USA beda mialy powod to inwazji na Iran.