Zobacz pojedynczy post
stary 18-07-2006, 16:34   #32
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Ty mi powiedz... kto ci tam mozg zrasowal? Ty gadasz jakby niedawno ktos ci zrobil anty-amerykanskie pranie mozgu.
Nie uwazam sie za anty-amerykanskiego, po prostu ich politka budzi moj sprzeciw.
Cytuj:
Gdyby doszlo do inwazji na Iran uznalbym to za zlo konieczne i nie obchodziloby mnie czy amerykanie chca ropy czy moze popatrzec na Iranskie kobiety. Wazne by bylo, ze jedno z najbardziej nietolerancyjnych panst na swiecie pozbawione zostaloby mozliwosci rozwijania technologii atomowej.
A Iran zamienilby sie we wspaniale, tolerancyjne, demokratyczne panstwo jak to ostatnio Bush zachwalal Irak, na pewno wszyscy Iranczycy o tym marza. Nie nasza krzywda, nie nasza sprawa?
Cytuj:
Tylko wyczekiwac jak prezydent Iranu, dysponujac bronia atomowa, w celach 'obronnych' przeprowadzi atak nuklearny na Izrael a potem na USA - bo przecie kazdy kto posiada bron atomowa jest zagrozeniem dla Iranu - a atak wyprzedzajacy jest najlepsza obrona.
A tym samym skazalby sam siebie na zmiecenie z powierzchni ziemi. O ile Izrael jest jeszcze w realnym zagrozeniu o tyle USA zniszczylo by iranskie rakiety w locie, a nastepnie na Iran spadlby deszcze pociskow jadrowych. Rzadza tam co prawda fanatycy, ale jednak nie kamikadze, wiedza, ze nie maja szans na uszkodzenie USA, ale w razie czego moga sie odegrac na Izraelu.
Poza tym - nienawisc Arabow do Izraela jest jak najbardziej uzasadniona, a Izrael dodatkowo ja podsyca.