Zobacz pojedynczy post
stary 18-07-2006, 23:46   #740
Grenni
Użytkownik Forum

Grenni's Avatar

Data dołączenia: 12 02 2005
Lokacja: Bielsk Podlaski

Imię: Crazefang
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 97
Poziom mag.: 59
Grenni ma numer GG 2569357
Domyślny

Heh kolejny update nadchodzi i znowu zagorzała dyskusja czy i dlaczego ten cipsoft znowu <po,ebało>. Nasi koledzy z cipsoftu systematycznie dobijają klimat jaki czuć było grając w Tibię, i w takim tempie za pare update'ów będziemy mieli tylko hack'n'slash niewyróżniający się niczym spośród wielu, bah nawet odstający kilku(nasto)letnią grafiką... a co się tak zmienia ??
Klimat niewątpliwie tworzyli gracze tzw. hi lvle w ciągu 2-3 dni (jednym znani jako sharerzy innym jako legendy, niedoscigniony wzór i obiekt podziwu). Sam nie raz zaprzątałem sobie głowę myślami jak on/i to robią, 3 dni i już 40 lvl... ehh nawet najwięksi krytycy muszą przyznac ze to im w pewien sposób imponowało, nie mówię tutaj o ironiczynym imponowaniu typu (tak tak, nie mają RL, sam spójrz czy, ile i jak korzystasz ze swojego zanim zaczniesz o kims pisac)
I tak jak kiedyś wszyscy narzekali, że sorc i drut to najsłabsze profesje, tak te 2 update'y sprawiły, że teraz mają się z czego cieszyc. Knight został totalnie zdegradowany i niedługo będzie to profesja wybierana przez zawężony krąg graczy. Dlaczego ? Bo się nie opłaca ... Sama myśl, że shooter będzie miał możliwość wglądu i pierwszeństwo do wzięcia lootu jest dla mnie paralizująca. Teraz blokowanie stworów ograniczy się do stania w miejscu i stukania w hotkey, adekwatnie shooterzy .. "F8 , F8 , F8". Nikt mnie nie przekona... straszne zatracenie na rzecz klimatu Wczesniej była ta adrenalinka "zdążę się uhnąć czy też nie ?" NIE WYOBRAŻAM SOBIE WOJNY!! Co z mitami Tibii, Masakrowiec, Nemtor i inni, best pvp'erzy teraz? teraz to mi to lotto Kolejne "podmioty piękna gry odchodzą w zapomnienie" bo tak naprawdę klimat tworzą ludzie, ale z drobną pomocą systemu gry, a tutaj mamy sytuację odwrotną =/
To samo z thiefowaniem loota, przyznaje, że zostałem okradziony i to nie raz, i traciłem takie itemki jak demon shield czy royal helmet. Wtedy byłbym zdolny gnoja złapać na rl i ubić, ale teraz jak na to patrzę z perspektywy czasu to szkoda mi, że coś takiego się nie powtórzy, bo było to niewątpliwie ciekawe odczucia i teraz chce mi się smiać jak o tym myśle ), napewno dla niejeden z was też to tak odbiera ? Przecież te ich przyczajki, sposoby hahah to było piękne, wiem że złodzieje dalej będą ale to już nie to samo.
Czasy w których Tibia była grą niewyjaśnionych, nienaturalnych, imponujących "zachowań" ... tempo ich przemijania się nasila
Osobiście uwolniłem się już z TEGO nałogu i nie gram już ponad roczek, jestem bardzo happy, czasami obejrzę sobie jakiś ciekawy filmik i to mi całkowicie wystarcza i NA SZCZĘŚCIE udpate'y nie zachęcają do powrotu :* Kocham Cippy

Gren
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pewien poirytowany Niemiec
Damn Cip you make us germans looking stupid.
@ the players:
Please dont think that every german is stupid like that, it's only those damn Bavarians!

Ostatnio edytowany przez Grenni - 18-07-2006 o 23:50.
Grenni jest offline