Cytuj:
Tyle, ze likwidowanie przywodcow to przede wszystkim masakra ludnosci cywilnej.
|
Miałem na myśli "ciche" zlikwidowanie, nie otwartą wojnę.
Cytuj:
Po 2 gdzie tu demokracja skoro 89% Irakijczykow chce natychmiastowgo wycofania wojsk okupacyjnych z Iraku?
|
Masz może jakiegoś linka do artykułu, który o tym mówi?
Cytuj:
To prawda, ze czesc ludnosci byla przesladowana przez Husseina ale mimo to utrzymywal on w porzadku dosyc nowoczesne panstwo arabskie, w ktorym nawet dziewczynki mialy obowiazek nauki.
|
"Część ludności"... Polska za komuny tez była "utrzymywanym w porzadku dosyc nowoczesnym panstwem", a jednak nikomu tak na prawdę nie było zbyt dobrze, no nie?
Proponowałbym wrócić do tematu i zakończyć rozmowę o złej Ameryce, biednym Iraku itd.
!Edit:
Spider - z ciekawości spojrzałem na te linki, które masz w podpisie. Parę prawdziwych, popartych faktami informacji, reszta to stek bzdur.
Btw. dlaczego piszą tylko o tych zabitych arabach w Libanie? Dlaczego nie pokażą zdjęć zabitych Izraelskich dzieci? Dlaczego nie pokażą zdjęć zmasakrowanych ciał zabitych dzieci i kobiet? Dzieci i kobiet, które zginęły w zamachach Hezbollahu.
@Down:
Dokonac zamachu na życie. Zlikwidować cel. Wyeliminować zagrożenie. Mosad specjalizuje się w różnych "cichych" akcjach, więc gdyby chcieli, daliby radę. Czy teraz wyraziłem się dość jasno?;P