Zobacz pojedynczy post
stary 20-07-2006, 13:07   #119
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Co to by byla postac ktora miala by najlepszego defa... w h**hp i ktora na*******ala by jak szalona !
Co to jest za postac ktora ma najlepszego defa... w h*** many i ktora na******** jak szalona? Oczywiscie sorcerer.
Cytuj:
Poza tym ty wszedzie widzisz combo knighta(1 ture), wiadomo ze knight nie zabije kogos w jednej turze, ale w paru juz ma szanse!(male ale ma)
20 lvl zwykly knight sie uhem wyleczy za wiecej hp niz 100 lvl elite knight bedzie mu zabieral w kazdej kolejnej turze.
Cytuj:
U sorka jest w h** czynnikow przez ktore moze pasc:brak many, skonczenie sie utamo vity, nawet jakas mala pomylka...
Brak many byl problemem do tej pory (tzn jeszcze jest problemem az do nastepnego update). Po wejsciu w zycie najblizszego update brak many nie bedzie juz zadnym problemem dla sorca bo sorc bedzie sobie mogl ustawic hotkeya na manaski i bedzie sobie uzupelnial mane szybciej niz knight hp. A chyba nie musze przypominac ze knight ma duzo mniej hp niz sorc many. Skonczenie sie utamo vity jest problemem dla newbie bo doswiadczony sorc bez problememu bedzie pamietal o "odswiezaniu" magic shielda co 2,5-3 minuty.
Pewnie sie teraz zapytasz: a co jesli sorcowi sie skoncza manaski bo ma mniej capa niz knight? Ano nic. Sorc moze spokojnie sobie uciec na utani gran hurze nie dajac sie zabic i dogonic knightowi jak juz wie ze mu sie mozliwosci walki koncza. Nie musi on wcale miec eq na sobie bo hity knighta wrecz sa porazajace nawet w ludzi bez eq <ironia>. Moze caly cap przeznaczyc na runy i manaski. A mozna tez walczyc w taki oto sposob (ja mam tutaj na mysli tylko walke 1vs1 - sorc vs knight a nie jakas wojne itp) ze sorc sobie przed walka schowa gdzies bp manaskow i jak mu sie koncza te co ma na sobie to po prostu wlacza utani gran hura i biegnie po te zapasowe manaski, zaklada na siebie i walczy dalej a knight mu nic nie zrobi bo jest wolniejszy wiec nawet nie bedzie wiedzial gdzie on se ukryl te manasy.
A knight jak nie ma uhow? Dead jak nic. Sork stawia magic walle, utani gran hura wlacza i dobija rycerza. Powyzszej taktyki knight nie zastosuje bo sork jest szybszy i zobaczylby gdzie knight ukryl runy i je zakosil.
A jeszcze jeden aspekt nalezy przypomniec: manasy sa bardziej oplacalne od uhow. Jesli sorc sie bedzie leczyl manasami a knight uhami to na pewno knight wyda wiecej kasy zeby uleczyc tyle hp, ile many uleczy sorc placac mniej.
Mala pomylka moze kosztowac wiecej knighta bo jak juz napisalem wczesniej ma on mniej hp niz sork many.
Cytuj:
Bo widzisz knight ze wzrostem lvli wzrasta u niego skile
Skille przy expieniu tak "wzrastają" ze sie mozna zesrac. Nawet do 10 razy wolniej niz podczas skillowania, srednio 5 razy wolniej melee i 7,5 raza wolniej shielding.
Cytuj:
oraz hp
A sorkowi mana. Tylko ze sorkowi mana wzrasta 2 razy szybciej niz knightowi hp, a nalezy do tego jeszcze dodac to ze sorcowi tez troszeczke hp rosnie.
Cytuj:
Dzieki temu wszystkiemu staje sie coraz trudniejszy do zabicia.
Ale sork robi tu wieksze postepy.
Cytuj:
Natomiast taki sork Ma ciagle malo hp
I ciagle bardzo duzo many.
Cytuj:
poza tym sork jak np widzi 2 zerki i leadera to nie wpisuje utamo bo po co ?
Ja jak wiem ze moge pasc to nigdy nie ryzykuje i jade sorcem na utamo vicie.
Cytuj:
Ale np zerki moga go szybko zjechac a za ekranu moze wyjsc dragon uwielbiam jeść bananynac lekkie combo i nie ma sorka!
Jak ktos nie jest newbie i zna teren w ktorym huntuje to wie gdzie jest ryzyko deda i tam wlacza utamo vite.
Cytuj:
Natomiast knight tak by nie padl...
Bo ty zrobiles porownanie - Newbie Sorc vs Doświadczony Knight. Dlatego wyszlo tobie ze sorc ma wieksze szanse dednac.
Cytuj:
Wiec skoro widzisz ze knight moze latwiej pasc to daj to na jakims przykladzie!
Udowonij : o
Wlasnie caly czas ci udowadniam. Mam nadzieje ze tym postem jeszcze bardziej ci udowodnilem.

Zalezy sorca:
-potezny atak (chyba nie trzeba objasniac o co chodzi)
-potezna defensywa (bardzo duzo many, jak ktos nie jest newbie i uzywa mana shielda to zabicie nawet na wojnie sorca graniczy z cudem, oczywiscie po najblizszym update kiedy bedzie sie mozna manasowac hotkeyami bo wczesniej sorca bylo latwiej zabic niz knighta)
-najszybciej bedzie teraz expil (bo knight wbija bardzo duzo expa w dlugim czasie a sorc duzo expa w krotkim czasie, a teraz bedzie mozna grac tylko w krotkim czasie)
-nie trzeba trenowac mlvl, wystarczy spalac mane ktora sie sama odnawia zeby miec przyzwoitego sorca, a jak dolozymy do tego jeszcze manasy to juz w ogole dobry mlvl jest
-nie musi kupowac dobrego eq, na wyzszych lvlach moze nawet chodzic bez eq jesli bije z runek a nie exori visa i wanda
-bardzo malo traci po dedzie, bo nie musi miec na sobie dobrego eq ani duzo bp uh
-bardzo szybko odrabia straty po dedzie bo wystarczy isc expic i po xx godzinach straty sa odrobione (a knight musi z osobna expic i skillowac, czasem nawet kase na lootbagu z osobna robic bo wtedy wolniejszy exp)
-najlepszy w pvp z powodow wyzej wymienionych
-budzi respekt w przeciwienstwie do knighta (zalozmy ze mam chara 20 lvl sorc i jak zobacze pk 100 lvl knighta to sie nie bede bal bo wiem ze bedzie mi zabieral mniej hp niz ja bede sie leczyl, a jak zobacze 30 lvl sorka to juz sie bede bal bo ma do dyspozycji aimbot na sd+summony i moze mi zabrac cale hp w jednej turze)
-jeszcze pewnie by sie cos znalazlo ale nie sposob zapamietac tych wszystkich zalet sorca bo ma on ich cholernie duzo...........................

Zalety knighta:
???????????????? ..........................
<joke?>

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 20-07-2006 o 13:17.
noobowaty mistrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem