Cytuj:
Co to jest za postac ktora ma najlepszego defa... w h*** many i ktora na******** jak szalona? Oczywiscie sorcerer.
|
joke ?
Cytuj:
20 lvl zwykly knight sie uhem wyleczy za wiecej hp niz 100 lvl elite knight bedzie mu zabieral w kazdej kolejnej turze.
|
+ explo, + exori
Cytuj:
Brak many byl problemem do tej pory (tzn jeszcze jest problemem az do nastepnego update). Po wejsciu w zycie najblizszego update brak many nie bedzie juz zadnym problemem dla sorca bo sorc bedzie sobie mogl ustawic hotkeya na manaski i
Cytuj:
bedzie sobie uzupelnial mane szybciej niz knight hp
|
. A chyba nie musze przypominac ze knight ma duzo mniej hp niz sorc many.
|
wiesz ile musi wychlac manasow ok 20 sorc ? ok 5-6 na cała mane. to trwa 10-12 sec. a Knight Uhem całe Hp na 2-3 UHy co daje 4-6 sec. Szybciej ?
Co z tego, ze ma mniej Hp niz sorc many ? Knight bedzie mógł szybko zabierać tą mane sorcowi bo mimo, ze ma duzo "hp" [ms] to ma słabiutkiego defa
Cytuj:
Skonczenie sie utamo vity jest problemem dla newbie bo doswiadczony sorc bez problememu bedzie pamietal o "odswiezaniu" magic shielda co 2,5-3 minuty.
|
tak czy inaczej nie zawsze bedzie o tym pamiętal. Tzn. biorąc pod uwage że został zaskoczony i troszeczkę panika... chociaz w sumie mało prawdopodobne
Cytuj:
Pewnie sie teraz zapytasz: a co jesli sorcowi sie skoncza manaski bo ma mniej capa niz knight? Ano nic. Sorc moze spokojnie sobie uciec na utani gran hurze nie dajac sie zabic i dogonic knightowi jak juz wie ze mu sie mozliwosci walki koncza. Nie musi on wcale miec eq na sobie bo hity knighta wrecz sa porazajace nawet w ludzi bez eq <ironia>.
|
W takim wypadku sorc będzie dostawał dośc spore hity od knighta, jesli nie będzie miał eq :/ tarcza to podstawa. Knight też moze mieć utani hur i w tym czasie kiedy jeszcze widzi sorca walić z explo.
Cytuj:
Moze caly cap przeznaczyc na runy i manaski. A mozna tez walczyc w taki oto sposob (ja mam tutaj na mysli tylko walke 1vs1 - sorc vs knight a nie jakas wojne itp) ze sorc sobie przed walka schowa gdzies bp manaskow i jak mu sie koncza te co ma na sobie to po prostu wlacza utani gran hura i biegnie po te zapasowe manaski, zaklada na siebie i walczy dalej a knight mu nic nie zrobi bo jest wolniejszy wiec nawet nie bedzie wiedzial gdzie on se ukryl te manasy.
|
nie takie znowu złe... ale ryzyko, ze ktos te manasy ukradnie jest dośc spore.
Cytuj:
A knight jak nie ma uhow? Dead jak nic. Sork stawia magic walle, utani gran hura wlacza i dobija rycerza. Powyzszej taktyki knight nie zastosuje bo sork jest szybszy i zobaczylby gdzie knight ukryl runy i je zakosil.
|
sam porównujesz newbie knight vs. doświadczony sorc

Sorc nie jest wszystko wiedzący i też nie zauważy jak knight łapie runy zza drzewa [zresztą po co ? i tak ma dużo cap.]i mw da się bez problemu ominąć.
Cytuj:
A jeszcze jeden aspekt nalezy przypomniec: manasy sa bardziej oplacalne od uhow. Jesli sorc sie bedzie leczyl manasami a knight uhami to na pewno knight wyda wiecej kasy zeby uleczyc tyle hp, ile many uleczy sorc placac mniej.
Mala pomylka moze kosztowac wiecej knighta bo jak juz napisalem wczesniej ma on mniej hp niz sork many.
|
chyba że z sorca poleci jakis miły item
Cytuj:
Ja jak wiem ze moge pasc to nigdy nie ryzykuje i jade sorcem na utamo vicie.
|
a ja trzymając na sobie UHa
Cytuj:
Jak ktos nie jest newbie i zna teren w ktorym huntuje to wie gdzie jest ryzyko deda i tam wlacza utamo vite.
|
albo trzyma UHa.
Cytuj:
Bo ty zrobiles porownanie - Newbie Sorc vs Doświadczony Knight. Dlatego wyszlo tobie ze sorc ma wieksze szanse dednac.
|
Ty zrobiłes na odwrót