Zobacz pojedynczy post
stary 20-07-2006, 14:10   #122
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
joke ?
Nie.
Cytuj:
+ explo, + exori
100 lvl elite knight zakladajac ze ma 8 mlvl uderza w ludzi z tych czarow z nastepujaca sila:
Explo - srednio 56, minimum 0, max 112
Exori - srednio 165, minimum 110, max 193.
Tak wiec 100 lvl elite knight ma szanse zabic 20 lvl zwyklego sorca, o ile uzyje czaru exori bo z explo robi smieszny dmg, z broni tez smieszny dmg (podobny do tego co z explo). A z exori nie jest latwo trafic w biegu. No ale zalozmy ze 20 lvl sorca jeszcze zabije. Ale 30 lvl zwyklego sorca juz nie ma zadnych szans zabic bo jego max combo bedzie zabieralo mniej niz 30 lvl zwykly sorc ma hp.
Cytuj:
wiesz ile musi wychlac manasow ok 20 sorc ? ok 5-6 na cała mane. to trwa 10-12 sec. a Knight Uhem całe Hp na 2-3 UHy co daje 4-6 sec. Szybciej ?
Wolniej bo na manasy nie ma exhausted wiec te 5-6 manasow bedzie w stanie sorc po najblizszym update wypic w ciagu jednej tury, gora dwoch.
Cytuj:
Knight bedzie mógł szybko zabierać tą mane sorcowi bo mimo, ze ma duzo "hp" [ms] to ma słabiutkiego defa
Sorc bedzie sobie dodawal mane manaskami duzo szybciej niz knight ja zabieral. A poza tym mam pytanie za 100 punktow: jak knight bedzie zabieral mane sorcowi? Z tych swoich smiesznych hitow za 50 z melee czy ze swojego mega explo tez za 50?
Cytuj:
tak czy inaczej nie zawsze bedzie o tym pamiętal. Tzn. biorąc pod uwage że został zaskoczony i troszeczkę panika... chociaz w sumie mało prawdopodobne
Sorc bez mana shielda moze byc tylko wtedy kiedy expi sobie na slabszych potworach i nagle knight mu sie na resp wbija i atakuje. Ale knight wali na tyle slabe hity ze zanim zdazy zjechac sorca do yellow to ten juz wrzuci mana shielda.
Cytuj:
W takim wypadku sorc będzie dostawał dośc spore hity od knighta, jesli nie będzie miał eq :/ tarcza to podstawa. Knight też moze mieć utani hur i w tym czasie kiedy jeszcze widzi sorca walić z explo.
Bzdura. Ja na skillach 88/87 z dragon lance swoim knightem walil w kolesia bez eq i ledwo raz mi sie udalo go trafic za 106. reszta hitow gdzies w okolicach 50-75. Takimi "szczałami" to nawet 20 sorc by pogardzil. Tarcza absolutnie nie jest podstawa bo tak czy siak knight wiekszosc uderzen trafia wiec niewiele tutaj zdzialamy tarcza. Knight moze miec utani hur ale sorc w tym samym czasie moze miec utani gran hur i knight juz wrecz go nie bedzie bil ani z exori. Walic z explo? Pewnie ze moze. Tylko powiedz mi co zrobia temu sorcowi te hity knighta z explo za 50? Co najwyzej smiech moga wywolac bo walac za 50 hp to knight nawet 1 lvla by nie zabil w dwoch turach.
Cytuj:
nie takie znowu złe... ale ryzyko, ze ktos te manasy ukradnie jest dośc spore.
Odpowiednio schowane (najlepiej w miejscu do ktorego nooby nie dochodza) = 10% szans ze ktos odnajdzie. A nawet jak juz ktos odnajdzie to mozna skoczyc po kolejne. (chocby se uciec po prostu, poczekac na koniec pz locka i wziac z depo)
Cytuj:
sam porównujesz newbie knight vs. doświadczony sorc Sorc nie jest wszystko wiedzący i też nie zauważy jak knight łapie runy zza drzewa [zresztą po co ? i tak ma dużo cap.]i mw da się bez problemu ominąć.
Ale szansa ze sorc zauwazy jak knight bierze runy z kryjowki wynosi 50% bo sorc moze wziac na follow knighta i caly czas bedzie go mial w zasiegu wzroku i bedzie szedl przy nim bo jest szybszy. A knight nigdy nie zobaczy jak sorc bierze runy lub manasy z kryjowki bo sorc jest duzo szybszy i wyjdzie poza ekran. Jak sie skoncza runy knightowi to praktycznie na 99% ma deda bo sork jest szybszy i bedzie go caly czas bil, a jak sie skoncza sorcowi to wlacza utani gran hura i knight go i tak nie ma szans zabic. Tak wiec sorc moze walczyc bez konca bo jest szybszy i zawsze wezmie sobie nowe runki/manasy a knight moze walczyc tylko do skonczenia uhow ktore ma na sobie bo pozniej pz lock i nie ucieknie do dp, z kryjowki nie wezmie run bo sork je zauwazy, a uciec nie ma szans bo jest wolniejszy.
A co do mwalli? 1 mozna latwo ominac, wiecej juz nie tak prosto. Ale tak naprawde te mwalle i tak nie sa bardzo sorcowi potrzebne bo wystarczy utani gran hur i caly czas jest przy knighci sorc i moze go spokojnie zabic jak knight nie ma run. Te m-walle podalem tylko po to zeby nie trzeba bylo follow robic na knighcie chociaz tak naprawde wielkiego wplywu to nie ma bo tak czy siak sorc bedzie biegl przy knighcie i knight mu nie ucieknie)
Cytuj:
chyba że z sorca poleci jakis miły item
Zeby polecial item to najpierw trzeba chyba zabic tego sorca no nie?
Cytuj:
Cytuj:
Ja jak wiem ze moge pasc to nigdy nie ryzykuje i jade sorcem na utamo vicie.

a ja trzymając na sobie UHa

Cytuj:
Jak ktos nie jest newbie i zna teren w ktorym huntuje to wie gdzie jest ryzyko deda i tam wlacza utamo vite.

albo trzyma UHa.
No tak.
Tylko ze manasy sa bardziej oplacalnym sposobem leczenia niz uhy. (lepszy wspolczynnik zycie/koszt)
Cytuj:
Ty zrobiłes na odwrót
Ja zrobilem doswiadczony knight vs doswiadczony sorc.
Cytuj:
Noobowaty mistrz a ty mnie postem swoim zamiast przekonac na strone sorka tylko rozmieszyles.... skoro sork schowa sobie manasy to knight sobie schowa uhy xD
Nie bo sorc wezmie follow na knighta i zobaczy gdzie sa jego uhy. A sorc wlacza utani gran hura i knight traci go z pola widzenia.
Cytuj:
Wogole ... nie ma co porownywac hp do many.... Bo hp mozesz uleczyc 1/2 uhami a mane ?DD Aaaaah... Aaaaah.... Aaaaah....
Jak beda hotkeye to manasami bedzie mozna spokojnie szybciej sobie punkty many dodawac niz uhami hp bo na manasy nie ma exhausta wiec jak beda hotkeye to i 6 w jednej turze spokojnie bedzie mozna wziac.
Cytuj:
Jesli chodzi o nastepna rzecz to nie chodzil mi ze przy epxie wchodza swietnie skil ... ogolnie chodzilo mi o rozwoj postaci ... ze np bedzie expl... potem dobije skile i jest !
A sorc bedzie tylko expil i jest !
Cytuj:
Podsumowujac Z takiego duela knight vs sork ( mowie o dwoch doswiadczonych graczach,przygotowanych itp etc) wygrac moze ten kto srobi blad... a jesli nie bedzie bledu to bic moga sie do zasranej smierci...
Nie do zasranej smierci tylko do momentu kiedy sie knightowi koncza uhy i wtedy knight pada. (bo sorcowi jak sie koncza runy/manasy to utani gran hur wrzuca i biegnie po nowe). Tak wiec sorc moze walczyc do usranej smierci (tzn do momentu kiedy skonczy mu sie zapas manasow w dp i schowanych jesli schowal przed walka a knight moze walczyc tylko do momentu kiedy wszystkie uhy jakie ma na sobie sie skoncza i po tym zalicza nieuchronny zgon.

I jeszcze raz powtarzam:
Sorc jak chce uciec od knighta i uzupelnic zapasy itp to po prostu wrzuci utani gran hura, oddali sie od sorca, battle sign zniknie, wejdzie do dp, wezmie nowe manasy/runy i idzie walczyc dalej. A knight nie ucieknie do dp po kolejne runy bo sorc jest szybszy i zawsze go dogoni a jak sorc biegnie przy knighcie to go atakuje i knight ma caly czas battle sign i pz lock. (i knight ma deda bo przeciez minuta czasu spokojnie wystarczy sorcowi na jego zabicie podczas gdy knight nie ma run - przez minute nawet eternala mozna spokojnie zabic)

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 20-07-2006 o 14:24.
noobowaty mistrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem