Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ezual
nieprzejdziesz na 1 lvl bo trzebaa miec pkt nauki zeby nauczyc sie akrobatyki
|
Przejdę, bo gre zaczyna się na 0 lvl, więc na 1 lvl mam już 10 pkt nauki.
Cytuj:
i zeby zabic blizne to trza miec conajmniej machanie emiczem lespze bo tak to on ci zloi dupe....
|
BIerzesz pierścien jakiś co daje +5 siły a potem zabijasz Bulla. Z Bulla wypada miecz strachu, którego spokojnie użyjesz (wymaga 14 siły a ma 42 dmg) i idziesz do Blizny. Fakt faktem że długo się zejdzie, ale nie ma się czego bac, bo jak Cie pokona to nawet za 100 razem Cie nie dobije tylko będzie macał za rudą.
Cytuj:
ale itak to niejest sztuka machania mieczem w gothicu
|
Jeśli dobrze użyjesz tej "niesztuki mahania mieczem" to zjedziesz PRAWIE każdego bez strat (niektórzy są zbyt szybcy lub mają zbyt długą broń, ale w pierwszych aktach to rzadkośc). Nawet bez "walki bronią jedno/dwuręczną" dasz radę. Wystarczy w odpowiednim momencie klikac lewo i prawo.
@down
Ja tak raz zagrałem i polecam ten sposób. Szczególnie polecam pakowanie wszystkiego w siłe i skille z tym związane (żadnych luków/kusz i zręczności). Będzie się grało szybko i przyjemnie. 8 lvl i spokojnie można expić na orkach. Potem zostanie dużo pkt na kręgi magii, więc będzie naprawdę łatwa gra. Przed 3 aktem zabija się Lee, żeby mieć trzecią najlepszą broń dwuręczną w grze (lepszy jest miecz narazie nieśmiertelnego Gomeza i URIZIEL, który zdobywa się dużo później).