Zobacz pojedynczy post
stary 20-07-2006, 18:05   #137
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Jak sobie zalozyles ze kazdego MSa ktory cie zaatakuje bendziesz probowal zabic sam to dobrze. Szanujemy cie. (reklama popa plx ) Lecz ja wole zawolac "koleguf hajt leweli" do pomocy-pojedynki najczesciej sa tylko dla zabawy i tylko do red hp.
Masz racje. Ale ja jednak zalozylem ze jest to pojedynek na smierc i zycie 1vs1 sorca z knightem. Dlaczego? Zeby udowodnic ktora z tych profesji jest lepsza.
Cytuj:
Wysiadam jak czytam Twoje teorie
OK
Cytuj:
a sorc oczywiście tak. Jeśli chcesz wiedzieć, to jeśli sorc podjął walke to sobie postoi pod depo, a nie wejdzie. chyba że mówmy o samym uciekaniu.... to i tak w tym jepszy jest knight.
Wystarczy ze sorc bedzie biegl a nie stal w miejscu i juz knight go nie dogoni a po pewnym czasie jak knight bedzie poza zasiegiem wzroku to sorc straci pz lock. A w uciekaniu duzo lepszy jest sorc bo ma utani gran hur.
Cytuj:
sorry, ale nie wiem ile trwa pz. ale wątpie, zeby tak krótko, że knight nie zdązy dobiec i nadal walczyć.
No nie zdazy bo utani gran hur jest sporo lepsze od utani gran hura czyli sorc jest szybszy wiec jak ma knight dobiec skoro sorc szybciej biegnie od knighta? Jak sorc sie nie zatrzyma to knight nie ma zadnych szans go dogonic.
Cytuj:
no niech sobie wali za te 50, ale raz udezy za 2, a za drugim razem za 100+ i sorc się może zdziwić.
110 nie zrobi wielkiej krzywdy sorcowi. Nawet w polaczeniu z exori jest to hit za mniej hp niz ma sorc.
Cytuj:
hmm... dziwne, w takim razie sorc jest do dupy w PvP, bo tylko ucieka. Ciekawa ta Twoja teoria.
Przeciez napisalem wyraznie ze ucieka tylko wtedy jak nie ma run/manasow.
Cytuj:
Jak nie ma Uhów ani manasów, to moze tez nie miec many i nici z utani gran hur.
Jak koles nie jest newbie to sobie zostawi mane na utani gran hura. Ja rozwazam walke 2 dobrych graczy.
Cytuj:
Czemu cały czas zakładasz, że to knightowi sie wszystko skończy, zę nie może mieć gdzieś zapasów itp. ?
Bo knight ucieknie knightowi, skonczy sie pz, wejdzie do dp i wezmie zapas run/manasow a knight nie wejdzie do dp i nie wezmie tego.
Cytuj:
no własnie średnia... a może się zdażyć że walnie 3 razy pod rząd 100+
Za wiecej jak 110 nie trafi a to w polaczeniu z exori jest combo za mniej hp niz ma sorc 30 lvl.
Cytuj:
wyżej twierdziłeś, zę zgubi knighta.... zresztą, pokaż mi 30 sorca [wczesniej mówiliśmy o 20 lvl, w następnym poście będzie mowa o 40 lvl, a za 2 strony dojdziemy do Taifuna, tak ?] który da rade zabic 100 lvl knighta.
Nie pokaze ci, bo takiego nie ma.
A teraz ty mi pokaz 100 lvl knighta ktory jest w stanie zabic 30 lvl sorka? Tez nie ma bo 100 lvl ek wali mniejsze combo niz hp ma sorc.
Cytuj:
I znowu knight udupiony smutne ale jesli mowa o 100 lvl knight i 30 lvl sorc, to knight dogoni sorca z utani gran hurem i pewnie nawet bohami, jesli sam ma bohy i utani hur.
30 lvl knight zwieje 100 lvl ek bo zakladajac ze obydwaj maja time ringi i bohy to knight jest tylko nieznacznie szybszy o 10 lvli. A 100 ek wali sporo mniejsze combo niz 30 lvl sorc ma hp wiec 30 lvl sorc nie zostanie zabity przez 100 lvl ek i dojdzie do dp zywy. (sam tez 100 lvl ek nie zabije)
Cytuj:
może być tak, ze z broni walniesz 4, z explo 2 w jednej turze... sorc Cie wyśmieje. a w następnej turze explo 80, z łapy 120 i sorc red hp... i na to straci 160 many na e vite.
No moze byc tak ale zauwaz ze po najblizszym update leczenie manasami na mana shieldzie bedzie banalnie proste za pomoca hotkeyi. (nawet 6 manasow w turze bedzie mozna brac bo nie exhausta) wiec sorc bedzie spokojnie sobie walczyl na mana shieldzie i nie musi martwic sie o red hp.
Cytuj:
wspaniały sorc na 30 lvl non stop ma włączony ugh i jest szybszy od 100 lvl knighta... piękne
Jest tylko nieznacznie wolniejszy co powoduje ze i tak moze spokojnie przerzyc starcie z 100 ek.
Cytuj:
:O :O żeby bic z explo trzeba podejść do przeciwnika :O
Sorry zle napisalem. Oczywiscie mialem na mysli exori. -.-
Cytuj:
i to jest conajmniej 120 jeśli iczyc średnią. Ale moze też być razem 6, albo 200+...
Jakby nawet bylo 250 to i tak sorc ma wiecej hp.
Cytuj:
te wspaniałe manasy z hotkeyów... każdy 30+ sorc/drut to wręcz Ferumbrass.
Moze nie Ferumbrass ale na pewno leczy sie duzo szybciej na manashieldzie niz knight uhami.
Cytuj:
67 to średnia knighta..... sam to napisałeś ale faktycznie 3 hp to ogromna różnica.
67 hp to srednia knighta w gracza ktory nie ma na sobie NIC. Jak ktos ma eq to srednia spada do ~50.
Cytuj:
właśnie zabiłeś całą ekonomie w Tibi. po co sorc/drut ma sprzedawac runy które zrobi ? i tak nie musi zarabiać, eq mu niepotrzebne. knight i pal to jedyni kupcy armorów, tarcz, broni itp....
Do walki 1vs1 knighta z sorcem to sorcowi akurat eq bardzo potrzebny nie jest. Przy expieniu juz tak. A palkowi eq nie jest bardziej potrzebny niz sorcowi/drutowi. Do expienia jedynie knight musi meic dobre eq.
Cytuj:
Jezu jeszcze nawet nie wiesz jak będzie wyglądała sprawa manasów z hotkeyami a juz wymyślasz !! moze za pomoca hot~ będzie można pic manasa co 2-3 sec ? takie utrudnienie, żeby nie było zbyt kolorowo...
A dlaczego by mialo tak byc? Byc moze ograniczenie rzeczywiscie bedzie, ale na pewno bedzie sie manasy szybciej pilo niz uzywalo uhow bo tak jest od zawsze.
Hmm... to powiedzmy, ze łączne kombo sorca to jakieś 500 hp... hej !! to mój 31 knight jest też nie do pokonania, bo ma więcej hp niz kombo sorca!! Hura !
Tylko ze 31 knight uhajac sie leczy duzo mniej niz te 500 hp i po kolejnym ciosie sorka ma deda.
Cytuj:
a Taki 100+ to już w ogóle czołg niezniszczalny.
Dopoki mu sie runy nie skoncza - tak.
Cytuj:
a depo ma nieskończenie wiele backpacków run, mf i całej reszty...
Wystarczy ze knightowi sie skoncza uhy i juz pada bo nie wejdzie do dp a sorc wcale nie musi miec duzo swoich rzeczy. (musi miec tylko tyle zeby doprowadzic do stanu takiego ze knight nie ma run i jest zwyciestwo)
Cytuj:
niesamowite, a jednak knight może walnąć za 70!! :O
A czy ja mowilem ze nie moze?
Cytuj:
cudowny sorc, ma takie BARDZO PRZYDATNE runy jak m-walle ! teraz to już wymiata! a wiesz ile one trwają, i ile tego potrzeba, zeby sie skutecznie odgrodzić od knighta ? a wiesz że to już kolejny bp Uhów ?
Koszty duze ale dzieki temu jest w stanie zabic knighta.
Cytuj:
Nie powiem co mi to przypomina
no i oczywiście Ty sprawdzałeś i Ty masz racje, a w ogóle to nikt nie może mieć innego zdania.
Jak ja godzine sprawdzalem to nie widze powodu zeby komus innemu wyszlo zdecydowanie inne wyniki. (moga sie roznic co najwyzej o 5hp)
Cytuj:
jestem pod wrażeniem ! :O przedtem liczyła się tylko średnia, a teraz losowość też ma coś do powiedzenia cud miód i orzeszki poprostu
A co mowilem ze sie nie liczy?
Cytuj:
a jaki lvl miał ten knight ? 100+ ?
100+ by niewiele mocniej walil bo skille u knighta duzo hitow nie zwiekszaja.
Cytuj:
nom... a najgorsze jest to, ze ten 8 lvl to taki Pr0 i ma setki Uhów...
Nie ma uhow i dlatego zabije go w 3 turach. Ale juz 30 lvla nie zabije bo ma uhy.
Cytuj:
Autorze tematu. własnie uzyskałeś odpowiedź na pytanie zawarte w pierwszym poście. Sorc jest najpotęzniejsza profesją. nie dość że na 30 levelu rozwala 100+ knighta, który ma kilka razy więcej HP, dużo więcej cap, run, jest szybszy, itp.
30 lvl sork nie rozwala 100 lvl knighta, a jedynie nie daje mu sie zabic. I 100 knight jest nieznacznie szybszy od 30 sorca z utani gran hurem zakladajac ze knight ma utani hur.
Cytuj:
to jeszcze sam jest niezniszczalny. a Teraz pytanie. Co pokona 100+ sorca/druida ?
nie jest niezniszczalny. Moze go pokonac inny 100 sorc/drut jak ma farta.
noobowaty mistrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem