Zobacz pojedynczy post
stary 20-07-2006, 19:03   #139
noobowaty mistrz
Zbanowany

noobowaty mistrz's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Srednio co mf odnawia to ~100 mp, UH zaczyna sie od 250, high lvl rycerz moze leczyc sie naraz 2-3 i wiecej razy tyle... mf tez sa objete exhoust
Ale mfy maja duzo mniejszy exhausted co powoduje ze w sumie szybciej sorc dodaje sobie mane niz knight hp.
Cytuj:
Doswiadczony sorc doskonale sobie zdaje sprawe ze nie ma najmniejszego sensu non stop odnawiac mana shield.
Dlatego odnawia co 2,5-3 minuty a nie non-stop. Podczas walki 1vs1 mana shield sie przydaje.
Cytuj:
Hahaha
Test nadchodzi, wystaw swojego najlepszego sorca vs mojego rycerza, idziesz bez eq... zobaczymy jak na tym wyjdziesz
Sredni hit w czlowieka bez eq rycerzem ze skilami 88/87 i dragon lance wynosi 67. Sprawdzone przez godzine.
Cytuj:
Dobiega na miejsce i okazuje sie ze nic tam nie ma bo jakis newb sobie szukal lootbagow z ustawionymi przezroczystymi grafikami
To idzie do dp i stamtad bierze runy/manaski.
Cytuj:
A sorc jak nie ma many? A paladyn jak go koledzy zwiarza w szafie?
To dopiero dead jak nic
Jak sie koncza manasy sorcowi to idzie po nastepne.
Cytuj:
Jak expisz w kopalni to sie nie dziwie, normalnie expiac skille rosna 2-3 razy wolniej max.
Nie expie w kopalni. Tak jest na wiekszosci expowisk.
Cytuj:
20-30 lvl? Poczekaj jeszcze z 50 lvl to sie dowiesz czemu nie oplaca sie chodzic non stop z mana shield.
A czy ja napisalem ze chodze non-stop? Nie. Ja napisalem tylko ze jak ide na potwory ktore moga mnie zabic w 1 turze to uzywam mana shielda.
Cytuj:
"Nie pojawia sie napis" a "nie ma" to dwie rozne rzeczy, manasy mozna uzywac z dokladnie taka sama predkoscia co runy.
Exhausted jest ale duzo mniejszy niz na uhy. Ja jakos pilem manasy i moglem wypic 3 w ciagu jednej tury, z botem jeszcze wiecej.
Cytuj:
Battle zniknie po minucie, w tym czasie nawet anemiczny knight znajdzie cie z exiva.
Knight nie dogoni sorca jesli ten biegnie a nie stoi w miejscu.
Cytuj:
Powiem ze na TS sorc bez eq to bardzo miekka sprawa, ciosy wchodza tak ze musi sie leczyc co 2-3 ciosy inaczej ryzykuje oberwanie cambo z exori i zgon, ale on oczywiscie znalazl rycerza z niewiadomo jakimi skillami ktory cos nie mogl go trafic.
88/87 z dragon lance i przez godzine bijac wyszla mi srednia 67hp w kolesia bez eq. Chyba bardziej wiarygodnego testu zrobic sie nie da.
Cytuj:
Uzupelnianie zapasow w depo w czasie walki pvp 1 vs 1 to mit bo nikt ci nie da na tyle czasu zeby ci pz lock zniknal... a jak jestes w stanie uciec na tyle daleko zeby ci PZ lock znikl to koles zrobi madra rzecz i pojdzie tez to pz bo wie ze masz 50 lvl wiecej niz on i nie ma szans cie zabic
Jak sorc biegnie na utani gran hurze latwo zgubi knighta i przez minute moze tak biec zeby knight go nie znalazl. A knight nie wejdzie do pz bo mozna zastawic m-wallami. A wlasnie mam na mysli sytuacje kiedy zarowno knight jak i sorc maja 100 lvl.
Cytuj:
Ile ci UH na to poszlo?
Bo jak mowisz prawde to wychodzi mi ze poszlo ci minimum 60 BP UH/Fluidow
Nie ma to jak poswiecenie dla testow... pewnie ze 3 razy musiales chodzic pod trzewka i uzupelniac runy/fluidy
W tym miejscu koncze odpowiadac na twoje "teorie" bo widac ze pleciesz 3 po 3 i jeszcze wyciagasz jakies urojone testy.
Dokladnie 72 bp uh poszlo. To bylo juz dawno temu, jeszcze sporo przed tym update z soul pointsami. Wtedy mialem farme druidow 11 lvowych i zrobienie 100 bp uh nie bylo trudne. (10 postaci na mc = tylko troche ponad 30 godzin robienia uhow)
Cytuj:
nie ma profesji lepszej.
Jest sorc lepszy.
Cytuj:
a czemu go niedogonie ? Takie ciekawe spostrzeżenie:
przez wszystkie posty upierałes sie, ze 30 lvl sorc z ugh itd. jest duzo szybszy od knighta na 100 lvl+ i sorc ucieknie mu z pola widzenia, dobiegnie do depo, zabierze runy itp. a Tu wałek, bo już w tym poście zaznaczyłeś że knight na uh jest szybszy niże 70 lvl sorc z ugh. Pada cała teoria, o zapsach mf i run w depo, o uciekaniu jak skończą sie runy, a nawet o tym, ze knight nic sorcowi nie zrobi, bo go nie dogoni i jedynie będzie bił z explo.
Te moje teorie dotyczy walki 100 knight vs 100 sorc, a o 30 sorcu wspomnialem tylko tyle ze knight nie jest w stanie go zabic.
Cytuj:
no jest lepsze, jasne że jest ale nie wtedy gdzy przeciwnik ma 70 lvl więcej
Wtedy tez ma znaczenie bo zmneijsza roznice predkosci obydwu postaci.
Cytuj:
ale hity z broni może dostawac cały czas, a UHy/mf sie skończa kiedyś...
Zawsze mozna isc po nowe.
Cytuj:
chyba sorc przypominam, ze knight jest szybszy. no i nie musi wchodzić, bo ma duzo więcej cap i ma jeszcze spore zapasy run
K**** mam na mysli tutaj walke 100 lvl vs 100 lvl
Cytuj:
może paść, jak nie będzie mógł się leczyć.
Nie bo wlaczy utani gran hur i ucieknie
Cytuj:
rozczarowałeś mnie. wcześniej napisałeś, ze sorc wygra, a teraz że takiego nie ma
Ja napisalem ze sorc ma cien szansy na wygranie w pojedynku 100 lvl sorc vs 100 lvl knight. o 30 lvlu tylko tyle wspomnialem ze nie da sie zabic 100 lvl elite knightowi.
Cytuj:
w Tym momencie każdy 100+ knight zastanawia się co Ty bredzisz. Dobry knight potrafiłby ubić i 60 ms, a taki 30 lvl to dla niego nic. szkoda zabijać bo loot i tak pewnie sux.
Niby jak zabije skoro 100 lvl ek robi mniejsze combo niz 30 sorc ma hp?
Cytuj:
chyba znowu chodziło o sorca sam sobie zaprzeczasz. sorc z ugh, bohami i t ringiem mając 70 lvl mniej jest o 10 lvl wolniejszy niż knight z uh, bochami i t ringiem. Ale mu ucieknie O.o gdzie tu logika ?
Mialem na mysli nie tyle to ze mu ucieknie ile to ze da rade dojsc do dp bo roznica predkosci mala i knight go nie zablokuje.
Cytuj:
Wierz mi, ze ek zabije każdą profesje na 30 lvl
Niby jak?
Cytuj:
hmm.... jesteś tutorem ? wiesz, ze można użyć 6 mf w jednej turze ? bo wiesz... jakoś nie bardzo chce mi sie wierzyc, ze sorc, który już teraz wymiata w pvp, byłby jeszcze lepszy.
Na pewno bedzie mozna czesciej uzywac manasow niz uhow bo tak jest od zawsze.
Cytuj:
cały czas podobno znikał z pola widzenia... a teraz jest wolniejszy ? bug? :>
Ja mialem na mysli ze 100 ms znika z pola widzenia 100 ek.
Cytuj:
ma 295... czyli musiałby się leczyć mając niecałe zielone HP... waste.
Waste ale nie padnie.
Cytuj:
kierowanie strzałkami, wciskanie hota, trafianie myszką w siebie... to tylko człowiek, a nie bot
Strzalkami kierowac nie potrzeba ani tym bardziej trafiac myszka w siebie.
Cytuj:
hmm.. wcześniej pisałeś, zę niewielka różnica jest pomiędzy brakiem eq, a mając na sobie całe eq. no i pisałeś, ze najlepiej chodzić bez eq, zeby zabrac więcej run/mf... gubisz się w tym
No bo 17 hp to niewielka roznica.
Cytuj:
Ale to nie oznacza 3 mf na sec zreszta musiałbyś miec dobry refleks, zęby tak nawalać w te klawisze
W hotkeye nie problem.
Cytuj:
Ale sorc nie trafia go co ture w SD...
Jak nie?
Cytuj:
ehh... biedny knight nawet do depo nie może wejśc z tego co pamiętam, pz trwa tyle samo, o ile sorc zaatakował knighta. jesli nie... to po co ma wychodzić i tracić mf/UHy na... ucieczkę ?
Wychodzi zeby walczyc dalej i probowac zabic knighta.
Cytuj:
oh lol... wyżej mówiłeś, ze nie ma 30 sorca który zabije 100 knighta
Bo mowiac o zabiciu mam na mysli pojedynek 100 lvl vs 100 lvl.
Cytuj:
to nowość.
Normalka nie nowosc. Miales kiedys knighta?
Cytuj:
Ile Uhów ma 30 lvl sorc/drut ?
Wystarczajaco duzo zeby uciec do depo.
Cytuj:
Na koniec chiałem powiedzieć, ze tak naprawde sorc/drut w PvP jest najlepsza profesją. o ile lvl jest wyrównany, to sorc/drut prawie zawsze wygra. Jest to zbyt dobra profesja, której wystarczy kilka bp mf i może masowo PKowac :/ Ja chce tu tylko udowodnic, ze nie jest aż tak dobrą profesją, żeby mając 70 lvl mniej uciec na luzie/zabic knighta.
K**** to po ** sie klocisz przez 10 stron tematu zeby mi pozniej racje przyznac? Wlasnie mi chodzilo o to ze 100 lvl sorc zabije 100 lvl knighta a nie o to ze 30 lvl sorc zabije 100 lvl knighta!!! 30 lvl sorc to moze uciec i nie dac sie zabic 100 lvl knightowi i to wlasnie chcialem udowodnic.
Cytuj:
i dzięki za wyjaśnienie exhoust na mf nigdy nie sprawdzałem
To wyjasnienie raczej nie jest w 100% prawdziwe.

Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 20-07-2006 o 19:23.
noobowaty mistrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem