Zobacz pojedynczy post
stary 21-07-2006, 09:10   #36
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura
A skąd do cholery wiesz skoro nigdy nie grałeś ? To tak jakbym ja powiedział, że Ziemia jest największą planetą bo się na niej urodziłem. I nawet jakbym zobaczył giganta pokroju Jowisza to bym nie zmienił zdania.
Nie, to nie tak samo. To raczej tak samo, jakbyś twierdził, że Ziemia jest NAJLEPSZĄ (a nie największą!) planetą. To jest subiektywne odczucie, i ja WIEM, że DLA MNIE Gothic nie przebije Morrowinda. Tak samo jak dla Ciebie by w takim wypadku żadna planeta nie przebiła Ziemii... coś jakby 'wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej' - Ziemia najlepsza. Trochę zamotałem xd

Ktoś pisał, że Gothic jest długą grą. Z pewnością nie jest dłuższą od Morrowinda (oczywiście jeśli chcemy zwiedzić każdy zakątek, wykonać każdą misję poboczną etc., bo tego w Morku jest od cholery - co do głównego wątku - nie wiem jak jest w G1/G2).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DRoN
Nie jest też zbyt długa. Całośc przechodzę w ~30h z dodatkiem dochodzi jakieś 10 h. Jedynkę można przejśc poniżej 20h (mój rekord 24h i to nie był problem, bo bawiłem się w wycinanie obozów).

Nie jest zręcznościówka? Jest dobra fabuła i rozwijanie postaci, ale zręcznościówka też jest i towarzyszy przez całą gre.
Może mi powiesz jaki jest system walki? Czyż nie klikanie "lewy,prawy,lewy,prawy,lewy..." lub "przód,przód,przód...". W Gothicu 1 bez walki (i cheatów czy bugów) można było wejśc do zamku Gomeza na 1 lvlu. Uczyłeś się akrobatyki i jeden hop (strażnik coś pierdzieli) drugi hop i już się nikt nie czepia. A potem wpadasz i bijesz Blizne (jak masz dobrego skilla w klikaniu to pomachasz pare minut) i masz już jeden z najlepszych mieczy jednoręcznych w grze (nikt mu nie pomaga ani w trakcie walki, ani po złojeniu dupy) .
Jako, że jest to argument jakby imho anty-Gothicowy, powiem, że Morrowinda można przejść na 1 lvl w 7 minut (mam gdzieś filmik, poza tym - tutaj można go znaleźć, jak się poszuka). Co prawda jest to pominięcie całej głównej fabuły a także wszystkich misji pobocznych i ogólnie wszystkiego oprócz rzeczy koniecznych. Tak o, dla jasności to mówię, i żeby dać w łapkę fanom Gothica argument przeciw Morkowi ^^

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raflas
Całym sercem za gothiciem jedynke przechodziłem 3 razy, dwójke 5 i NK 2 razy. Niewiem czemu, ale za każdym razem gra mnie wciąga na dłużej. W morrowind mi sie nie podoba, nie ma tego klimatu co gothic, można latac po 1-2h z jednego miasta do 2 :/ Gothic roxor ;D czekam na G3
I właśnie TO JEST TO. Z miasta można latać do drugiego godzinę. Po drodze można zwiedzić jakąś jaskinię tudzież grobowiec, ukryty w zboczu góry. A jest takich naprawdę sporo.

W niektórych można znaleźć bardzo ciekawe rzeczy - np. daedryczne elementy zbroi. Co prawda ja z siłą na 100 (max) w pełnej zbroi daedrycznej nie mogłem prawie nic więcej unieść, ale była satysfakcja ^^