Temat: Rp online...
Zobacz pojedynczy post
stary 22-07-2006, 22:58   #118
Avager
Użytkownik Forum

Avager's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole

Avager ma numer GG 1611291
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Wardi
No jeśli chodzi o te magiczne umiejętności/kręgi(?) to pomysł świetny
Tylko dręczy mnie jedno - jakie będą rasy, profesje? Cieszyłbym się np z Wizarda zamiast Sorcerera (łatwiej sie pisze xP), Warirrora zamiast Knighta, Huntera/Archera zamiast Paladyna (no bo nazwa Paladyn to już jest dno -.-) itp... Scrolle... dobry pomysł, ale trochę niepokoi mnie to ograniczenie ilości posiadanych czarów... I czy będzie tak, że np do założenia jakiejś zbroi/nauczenie się czaru potrzeba tyle i tyle siły, energi itp? To byłoby ciekawie Ciekawy pomysł z questami, to są prawdziwe "zadania" a nie zabijesz szczurka i masz torch -.- Ciesze się, że GMowie będą często, a nie tak jak w Tibii... I oby były polskie znaki... Życzę powodzenia w dalszym robieniu gry, może wreszcie Polacy pokażą Niemcom, kto tu rządzi Do roboty Kawior i załoga (xD) i żeby ta gra wyszła jak najszybciej!

Nazwa profesji zalezec bedzie od charakteru i od rasy:

Ras ma byc 4 ... (tak Kawior napisal)

-Czlowiek
-Elf
-Krasnolud
-Niziolek (hobbit)

o ile pamietam, to narazie chyba by bylo...

Chyba pierw bedzie przed profesja ...

Warrior -> Paladyn lub (moja propozycja) Avenger (msciciel - pasuje bardziej do mrocznego charakterku)
Archer -> Hunter lub cos tam... moze Seeker , nie wiem
Mage -> Sorcerer (to jest czarodziej albo czarownik po przetulaczeniu, nie wiem) lub cos tam (chyba nekromanta)
Druid (podobno tylko dla elfow) - tu mnei sie nie pytajcie... podobno mial byc MONK ... ale mnie to zupelnie nei pasuje...
jeszcze mial byc
Assasin i Barbarzynca

Ogollnie o profesje pytajcie sie Kawiora

Co do ograniczenia czarow...

Wiesz...
Widziales kiedys przecietnego maga .. (no bo wezmy Tibie, i lvl 40... taki mag zna wszystkie CZARY ... a jest bardzo mlody itp... to chyba do kitu nie ?)
Beda pewnie questy ktore powieksza Inteligencje i sile itp..

A czemu taki cap bylby dobry ? Bo jak by to wygladalo ze kazdy mag ma takie same czary ?
Tu liczyl by sie unikalny Build ! + Build z atrybutow... zobaczymy czy bedzie mozliwosc samemu rozdawania pkt do sily itp... i moze bedzie mozliwosc wyzerowania tych atrybutow ktore moglismy dodac.. (czyli nie wyzeruje all tylko te nasze) i bedziemy mogli znowu je przyznac.

czyli bedzie moze mozna zrobic maga co ma duzo zrecznosci, unika wielu ciosow ... i majacego pare czarow, ale takich ktore mu pomoga w walce, moze powiekszenie zrecznosci i ataku ... nie wiem jakie beda... i bedzie mogl zabic nawet najlepszego wojownika wrecz ? Ktoz wie ? O to chodzi wlasnie w RPG...mozliwosc CALKOWITEJ (prawie) kontroli i modyfikacji postaci...

A ...chwila, chyba sie pomylilem... Sila itp chyba bedzie rozla tak jak skille ... ale takze bedzie dodawana co lvl.. ale nie jestem pewiem
chyba bardziej popieram ten system ze skillami .

No coz... wszystko sie zobaczy.
Avager jest offline   Odpowiedz z Cytatem