Polityka moderatorów
Zastanawiam się jak to właściwie jest - z jednej strony na forum są miliony bezsensownych postów ewidentnie naruszających regulamin, na przykład pod każdym poradnikiem są setki wypowiedzi typu "gratz poradnika", "spoko poradnik" etc. (takie wypowiedzi są dosłownie ujęte w regulaminie, a więc jak najbardziej powinny być usuwane, a ich autorzy karani - jednak rzadko się tak dzieje), pod każdą informacją o nowych światach setki idiotów wypisują: "jestem xx w kolejce, czekam już yy godzin" itp. - takie posty również pozostają bez odzewu ze strony moderatorów. Z drugiej strony tematy i posty są usuwane bez wyraźnej przyczyny. Może nie jest to nagminne jednak zdarza się, i to wcale nierzadko. Na przykład wszystkie tematy w dziale "Magia" (oprócz FAQ, które jest już notabene trochę nieaktualne i niezbyt wyczerpujące) są usuwane - jak chodźby temat o sd, który przecież do tego działu jak najbardziej pasował, miał też sens, bo wielu ludzi nurtuje pytanie, czy sd to atak fizyczny i czy obrażenia od tej runy zależą od pancerza celu. Ostatnio też moderator usunął mój post pod tematem o filmiku, bo skomentowałem w nim zachowanie bohatera filmu - moim zdaniem wypowiedź była na temat, a nie dostałem za ten post żadnego ostrzeżenia ani punktów karnych, czyli ewidentnie nie naruszała ona regulaminu (w takim razie czemu została usunięta?). Proszę więc moderatorów o odpowiedź czym dokładnie (poza regulaminem, bo jak widać nie jest on jedynym kryterium) kierują się oni przy podejmowaniu decyzji o usunięciu bądź nie danego postu/tematu?
|