Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wielki Mancyz
Mundurki są według mnie dobre bo :
- żaden idiota niebędzie kozaczył że wygląda lepiej od ciebie
- wszyscy wyglądają identycznie więc nikt sie do siebie nieczepi bo jak ktoś ci powie " wyglądasz jak **** " to możesz mu powiedzieć " a ty to co "
Jednak są też minusy:
- gdyby doszło do jakiejś zbrodni w szkole i ofiara niedojrzała twarzy a ty byś był w pobliżu został byś podejrzanym z powodu identycznego ubioru
Chyba jednak mundurki to przeszłość ;D
|
Oplułem monitor! Przez ciebie, świnio!
@Ghost Nieudany
Zapomniałeś o jednym... skejci NIGDY nie będą TRU.
@Off
Nie zaczynajcie się kłócić na temat sub-kulturek bo wiadomo kto ma rację, a spamm prawdy nie zmieni.
@Topic
Mundurek? Paszła won... zupełnie serio:
1. Mamy (przynajmniej niektórzy) dumę, która nie pozwoli zakładać bez poczucia przymusu jakichś śmiesznych kreacji.
2. Podstawowe pytanie: Po chvja nam to?! Pan Koo...Giertych chce:
- zatrzeć różnice finansowe: Takie same ciuszki. Co potem? Takie same buty (papierowe, a jakże!), tornistry (przecież w szkole się uczysz! Żadnych różowych torebek, ma być schl...cośtam, nvm),
- dać rodzicom poczucie bezpieczeństwa, że dilerzy nie kręcą się wśród pociech... BŁĄD, kłamać nie wypada. Wiadomo, że prędzej uczeń nie założy mundurka (bo po co?) niż diler, który wiele zyskuje, a potrzebne jest mu to do szukania idiotów.
3. Ubranie to ważna sprawa dla młodzieży, kiedy mnie by zmuszali do ubierania się inaczej niż mi się podoba to bym zwariował, pozabijał wszystkich...
Reasumując: Większości nie podobają się same mundurki, a i tak nic pozytywnego nie wprowadzą poza poczuciem bezpieczeństwa rodziców (wyborców) jeżeli chodzi o ich pociechy.
@Down
Chodzi mi o to, że noszenie mundurków będzie dla niektórych przymusem.