Bardzo ciekawy artykuł, można się dowiedzieć kilku interesujących faktów i teorii :). Takie teksty na pewno bardzo pomagają w odczuwaniu klimatu gry ;).
Cytuj:
"Wskazówką dla poszukiwaczy drzewka palmowego są kwaity, które żyją zazwyczaj w symbiozie z drzewkiem wiśniowym" - może mi to ktoś wytłumaczyć ? Owszem, w pobliżu palm, na Rooku rosną białe kwiaty, ale co mają do tego drzewka wiśniowe ? Skoro ma to pomóc w znalezieniu palmy, to niech piszą o palmach. Nie wydaje mi się, żeby był to błąd autora książki, tylko moje błędne rozumowanie. I liczę, że ktoś wytłumaczy dokładniej, co było zamysłem autora, który napisał tak, a nie inaczej, a wtedy ja zedytuję mój post. Jak zwykle okaże się pewnie, że to mój mały rozumek zawinił, a nie CipSoft
|
Myślałem na tym trochę i muszę powiedzieć, że wątpie aby tu twój "rozumek" zawinił ;). Wydaje mi się, że to jest po prostu bardziej takie "a propos", niż jakaś konkretna wskazówka. W każdym razie nie znalazłem nigdzie drzewka wiśniowego, choć takie odkrycie uszczęśliwiłoby niejednego "zbieracza" :).
Cytuj:
Przepraszam, ale nie wiem jak brzmi prawidłowa przymiotnikowa odmiana słowa Rookgaard - może Rookgaardowego - naprawdę nie wiem, więc napisałem - jak napisałem...
|
Ja jeszcze dodam: może, po prostu, Rookgaardzkiego? :)
11:52 Oscarius Niveus [38]: you are like a little wood nymph or a rich hobbit
18:36 Gatao-brother [12]: main hunted
12:37 Gamemaster: Hamburger joppie is banished