Zobacz pojedynczy post
stary 29-07-2006, 23:13   #1
bosal
TecHadmin

bosal's Avatar

Data dołączenia: 03 07 2003
Lokacja: Web 3.0

Stan: Na Emeryturze
Imię: Bosalek
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Domyślny Tibia.pl wreszcie w Polsce + nowa usługa!

Stworzyliśmy nowy projekt - Tibia.pl Blacklists. Dzięki niemu szukanie i dodawanie, złodziei, pk, oszustów oraz innego rodzaju graczy, którzy nie zasługują na miano Tibijczyków, będzie proste i szybkie.

Zapewne nie raz próbowaliście znaleźć czy dany gracz jest zaufany. Na niemal każdym świecie non-PVP obowiązują blacklisty. W odpowiednim temacie na forum każdy może dodać kogoś, kto mu zawinił. Kiedy jednak chcemy dowiedzieć się, czy dany gracz jest zaufany, musimy przekopać często kilkadziesiąt, a nawet kilkaset stron takich zgłoszeń. Teraz zamiast dodawać kogoś do takiej blacklisy, będzie można go dodać do naszego systemu, który, mamy nadzieję, znacznie ułatwi wam piętnowanie nieuczciwych graczy. Znalezienie takiej osoby nie powinno już zając więcej, niż kilka sekund.
Cały system dostępny jest obecnie w języku angielskim, dzięki czemu, miejmy nadzieje, przyjmie się wśród graczy z całego świata. Wkrótce pojawi się jednak interface także w innych językach. Autorem skryptu jest pregusia, to już kolejne jego dzieło. Zobaczymy jak się sprawdzi.

Tibia.pl wreszcie w Polsce!

Zaczął się proces przenoszenia serwerów Tibia.pl do Polski. Na samym początku przeniesiona zostanie sama strona, później forum, na końcu obrazki.

Dzisiaj tak ja wspomniałem sama strona. Proces przenoszenia nie powinien zając dłużej niż 3-4 godziny, od czasu rozpoczęcia prac (o tym zostanie napisane pogrubionym drukiem, prawdopodobnie dzisiaj ok. 24oo).

Co zyskamy dzięki utrzymywaniu serwerów w Polsce? Przede wszystkim strona będzie działała znacznie szybciej. Jednak wiąże się to z dużo wyższymi kosztami, którym udaje się nam sprostać dzięki konkursom sms oraz reklamom na Tibia.pl. Będziemy jednak zmuszeni wyłączyć wgrywanie avatarów na nasz serwer. Będzie możliwe linkowanie ich z zewnętrznych serwerów. Dla Was to minuta roboty więcej, dla nas ogromna oszczędność pasma.

Ostatnio edytowany przez bosal - 30-07-2006 o 09:57.
bosal jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.