Mogę ci pokazać zdjęcia książek z których młodzi arabowie uczą się czasów.
Zabiłem żyda.
Zabijam żyda.
Zabije żyda.
Mogę znaleźć skan i ci pokazać, ale i tak tego nie odcyfrujesz
Cytuj:
Teraz zapoczatkowali ja wg gazet Libanczycy zabijajac 3 zolnierzy izraelskich, a wspomnial ktos o wybitych przez Izraelczykow cywilach na libanskiej plazy?
|
Tak się składa, że wśród arabów nie da się rozróżnić terrorystów od cywili. Przykład? Proszę bardzo.
Wczoraj arabka szła z dzieckiem an ręku i w torbie w drugiej ręce. Żołnierz Izraelski chciał skontrolować co niesie w torbie (normalna procedura w Izraelu). Otworzył torbę. Kobieta i dziecko umarły. Żołnierz stracił rękę.
Parę dni temu na posterunku granicznym w strefie Gazy kontrolowano 14 latka i jego rodzinę. 14-latek z okrzykiem "Allah Huakbar!" wysadził się w powietrze.
Jaką masz pewność, że na plaży byli cywile?
Dopóki nie pomieszkasz tu parę lat, nie zrozumiesz sytuacji. Dlaczego wśrod arabów jest tyle ofiar wśród dzieci?
Izraelski czołg wjechał do jednej z wiosek w południowym Libanie. Podczas gdy rodzice siedzieli w domach, młodzi arabowie w wieku 13-18 lat (ok. 20 ich było) wyszli na ulicę i zaczęli rzucać w czołg kamieniami. Potem poleciały "koktajle mołotowa".
Tutaj nawet dzieci są terrorystami.
Cytuj:
Historia tej wojny jak widac zaczela sie juz 20 lat temu.
|
Historia tej wojny zaczęła się w 1948 roku.
Tak btw. dlaczego wśród Izraelczyków jest tak mało ofiar? W KAŻDYM (ale to w każdym!) domu znajdują się schrony. Na północy Izraela pozostało naprawdę niewiele ludzi, a i oni cały czas siedzą w schronach.