Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2006, 10:35   #76
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Fak, no patrz jacy ci Amerykanie są zwyrodniali. Myślisz, że w innych wojnach nie było takich przypadków? To "normalne" w czasie wojny. Tak w ogóle, z tego co mi wiadomo, to "porządni" Irakijczycy nie doświadczają tego typu rzeczy. Dzieje się to głównie w więzeiniach, w których siedzą fanatycy.
Tyle, ze to jest wojna o rope i kontrole kraju, zwyczajna agresja na suwerenny kraj (skad my to znamy?). Bush zapowiadal wprowadzenie porzadku i praworzadnosci, a sami Amerykanie uzywali w czasie inwazji zabronionej broni.

Cytuj:
Ciekawe czemu Polscy powstańcy nie wysadzali się w powietrze w środku niemieckich miast.
Nie chodzilo mi tu o terrorystow wysadzajacych sie w autobusach pelnych cywilow, ale o tych, ktorzy walcza kiedy obce wojsko wjezdza na ich teren.

Cytuj:
Tak, a Saddam "ustawiał" sobie państwo przy pomocy życzliwości i pomocy biednym. Chciałbym zwrócić twoją uwagę na to, iż Saddam mordował nawet członków własnej rodziny.
Fakt, Saddam byl dyktatorem i mial nieograniczona wladze ktora stosowal wobec kogos kto sie mu sprzeciwial, lecz przecietnemu Irakijczykowi lepiej zylo sie za Saddama, niz pod okupacja.

Cytuj:
Demokracja na pewno jeszcze nie kwitnie w Iraku. Ale za parę lat, Irak ma szansę na stanie się w miarę normalnym krajem.
Irak byl, jak na panstwo tamtego rejonu, w miare normalnym krajem. Jest wiele wiecej, w ktorych ludzie maja gorzej niz w Iraku za Saddama.

Cytuj:
Tak na marginesie. Na necie widać dużo komentarzy na temat "Izraelskiej propagandy". Szczerze mówiąc to nic takiego nie zauważyłem. Za to zauważyłem jak w Wiadomościach Maciej (?) Woroch opowiadał ze łzami w oczach o cierpieniach Libańczyków. Dlaczego nie pokażą tego konfliktu ze strony Izraela?;s
Przeciez propaganda w mediach masowych byla od zawsze, nie wiem czemu sie dziwisz :\.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Och, jaki ten Izrael jest zly. Zabija dzieci, morduje kobiety a to wszystko imie walki z "terroryzmem"...
Nie, poprostu Izrael okupuje kraj, ktory ma prawo do niepodleglosci, to chyba nie jest dobre?