Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AnElKa
Bo nie mieli takich możliwości? Myślisz, że gdyby mieli taką możliwość by tego nie robili? Ofkors chyba, że ty ojczyzne uwazasz tylko za kraj w ktorym zyjesz. Patryiotyzm, czy to słowo Ci coś mówi?
|
Co innego patriotyzm, a co innego rozp*erdalanie siebie samego, prawda? Ja siebie nie uważam za patriotę i dobrze mi z tym, Polska od jakiś 300 lat coraz bardziej schodzi na psy. Ale jeśli już miałbym walczyć w obronie kraju to nie zabijałbym siebie samego w pierwszej kolejności, wiesz?
Cytuj:
Katsyuschami (?)
|
Katiuszami. Po polsku prościej.
Cytuj:
Rozumiem obydwie strony jednak mimo wszystko uważam, że zabicie 2 izrealskich żołnierzy nie było warte tylu Libańskich żyć...
|
Oczywiście, że nie było. Ale przecież szanujący się kraj nie może pozwalać sąsiadom na zabijanie własnych żołnierzy, prawda?
Polacy np. pozwalali (dawno temu, nie pamiętam dokładnych dat, XVII wiek bodajże) Szwedom walczyć z Rosjanami na NASZYCH ziemiach, tym samym pozwalając dwóm sąsiadom NISZCZYĆ swój teren. Już wtedy Polska nie była szanującym się krajem. To tak jeszcze odnośnie patriotyzmu - jak kraj się nie szanuje, to ja go też nie muszę szanować.