Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2006, 14:38   #79
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AnElKa
Bo nie mieli takich możliwości? Myślisz, że gdyby mieli taką możliwość by tego nie robili? Ofkors chyba, że ty ojczyzne uwazasz tylko za kraj w ktorym zyjesz. Patryiotyzm, czy to słowo Ci coś mówi?
Co innego patriotyzm, a co innego rozp*erdalanie siebie samego, prawda? Ja siebie nie uważam za patriotę i dobrze mi z tym, Polska od jakiś 300 lat coraz bardziej schodzi na psy. Ale jeśli już miałbym walczyć w obronie kraju to nie zabijałbym siebie samego w pierwszej kolejności, wiesz?

Cytuj:
Katsyuschami (?)
Katiuszami. Po polsku prościej.

Cytuj:
Rozumiem obydwie strony jednak mimo wszystko uważam, że zabicie 2 izrealskich żołnierzy nie było warte tylu Libańskich żyć...
Oczywiście, że nie było. Ale przecież szanujący się kraj nie może pozwalać sąsiadom na zabijanie własnych żołnierzy, prawda?

Polacy np. pozwalali (dawno temu, nie pamiętam dokładnych dat, XVII wiek bodajże) Szwedom walczyć z Rosjanami na NASZYCH ziemiach, tym samym pozwalając dwóm sąsiadom NISZCZYĆ swój teren. Już wtedy Polska nie była szanującym się krajem. To tak jeszcze odnośnie patriotyzmu - jak kraj się nie szanuje, to ja go też nie muszę szanować.