Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2006, 16:40   #80
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

@Spider:
Cytuj:
Tyle, ze to jest wojna o rope i kontrole kraju, zwyczajna agresja na suwerenny kraj (skad my to znamy?).
A była jakaś wojna w której nie chodziło o pieniądze?;>

Cytuj:
Fakt, Saddam byl dyktatorem i mial nieograniczona wladze ktora stosowal wobec kogos kto sie mu sprzeciwial, lecz przecietnemu Irakijczykowi lepiej zylo sie za Saddama, niz pod okupacja.
Masz na myśli przeciętnych Irakijczyków, którzy podporządkowali się Saddamowi, żyli w ciągłym strachu (tak jak teraz), nie sprzeciwiali się swojemu Panu i Władcy? Bo jeśli się sprzeciwiali to dostawali kule w łeb. Spoko.

Cytuj:
Irak byl, jak na panstwo tamtego rejonu, w miare normalnym krajem. Jest wiele wiecej, w ktorych ludzie maja gorzej niz w Iraku za Saddama.
Gdzie?;p

Cytuj:
Przeciez propaganda w mediach masowych byla od zawsze, nie wiem czemu sie dziwisz :\.
Ja się nie tyle dziwie, co chce zwrócić waszą uwagę na to, że po stronie Izraela także giną cywile. Jeśli nie zginą od katiuszy, to od bomby.

@Anelka:
Cytuj:
Bo nie mieli takich możliwości? Myślisz, że gdyby mieli taką możliwość by tego nie robili? Ofkors chyba, że ty ojczyzne uwazasz tylko za kraj w ktorym zyjesz.
O czym ty do jasnej cholery pieprzysz?! Ja jestem polakiem. Jestem też patriotą. I moją ojczyzną jest Polska. Na jakiej podstawie wyciągnałeś tak idiotyczne wnioski?

Gdyby polacy wysadzali się w niemiekich miastach dla mnie nie byliby już powstańcami, lecz zwykłymi terrorystymi. Tak jak teraz arabusy.

Cytuj:
Patryiotyzm, czy to słowo Ci coś mówi?
Patryiotyzm nic mi nie mówi. Patriotyzm za to mówi mi dość sporo.

Cytuj:
Rozumiem obydwie strony jednak mimo wszystko uważam, że zabicie 2 izrealskich żołnierzy nie było warte tylu Libańskich żyć...
A no nie było. Tyle że po ką cholere Hezbollah ich porwał? Widzisz w tym jakiś sens? Dobra, porwał ich, czemu ich nie oddał tym samym narażając życie ludzi o których się tak "troszczy"?

@Grue:
Cytuj:
Do zobaczenia w Libanie
Zapraszam do Tel Awiwu, jeśli będzie okazja ;>