@Spider:
Cytuj:
Tyle, ze to jest wojna o rope i kontrole kraju, zwyczajna agresja na suwerenny kraj (skad my to znamy?).
|
A była jakaś wojna w której nie chodziło o pieniądze?;>
Cytuj:
Fakt, Saddam byl dyktatorem i mial nieograniczona wladze ktora stosowal wobec kogos kto sie mu sprzeciwial, lecz przecietnemu Irakijczykowi lepiej zylo sie za Saddama, niz pod okupacja.
|
Masz na myśli przeciętnych Irakijczyków, którzy podporządkowali się Saddamowi, żyli w ciągłym strachu (tak jak teraz), nie sprzeciwiali się swojemu Panu i Władcy? Bo jeśli się sprzeciwiali to dostawali kule w łeb. Spoko.
Cytuj:
Irak byl, jak na panstwo tamtego rejonu, w miare normalnym krajem. Jest wiele wiecej, w ktorych ludzie maja gorzej niz w Iraku za Saddama.
|
Gdzie?;p
Cytuj:
Przeciez propaganda w mediach masowych byla od zawsze, nie wiem czemu sie dziwisz :\.
|
Ja się nie tyle dziwie, co chce zwrócić waszą uwagę na to, że po stronie Izraela także giną cywile. Jeśli nie zginą od katiuszy, to od bomby.
@Anelka:
Cytuj:
Bo nie mieli takich możliwości? Myślisz, że gdyby mieli taką możliwość by tego nie robili? Ofkors chyba, że ty ojczyzne uwazasz tylko za kraj w ktorym zyjesz.
|
O czym ty do jasnej cholery pieprzysz?! Ja jestem polakiem. Jestem też patriotą. I moją ojczyzną jest Polska. Na jakiej podstawie wyciągnałeś tak idiotyczne wnioski?
Gdyby polacy wysadzali się w niemiekich miastach dla mnie nie byliby już powstańcami, lecz zwykłymi terrorystymi. Tak jak teraz arabusy.
Cytuj:
Patryiotyzm, czy to słowo Ci coś mówi?
|
Patryiotyzm nic mi nie mówi. Patriotyzm za to mówi mi dość sporo.
Cytuj:
Rozumiem obydwie strony jednak mimo wszystko uważam, że zabicie 2 izrealskich żołnierzy nie było warte tylu Libańskich żyć...
|
A no nie było. Tyle że po ką cholere Hezbollah ich porwał? Widzisz w tym jakiś sens? Dobra, porwał ich, czemu ich nie oddał tym samym narażając życie ludzi o których się tak "troszczy"?
@Grue:
Zapraszam do Tel Awiwu, jeśli będzie okazja ;>