Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2006, 17:53   #27
Ppa
Użytkownik Forum

Ppa's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2005

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: XXX
Świat: Vinera
Poziom: 8
Skille: 15/15
Ppa ma numer GG 1159801
Domyślny

C,C++,a nawet Delphi naucz sie ktoregos z tych jezykow i napisz sam sobie jakiegos MMORPGa...Ludzie nima nic zadarmo...zadarmo mozna tylko w ryj dostac...

Cytuj:
Wkurza mnie takie gadanie, ze RPG Maker to program dla dzieci, przychodzi ci taki informatyk jeden z drugim, i sie przechwala co to nie on w C++, tylko narazie kazdy tylko gadac potrafi a zaden jakiejs ciekawej gry nie napisal, w przeciwienstwie do tej "Dzieciarni" co siedzi calymi tygodniami wymyslajac fabule a potem systematycznie i z uporem maniaka wklepuje do RPG Maker'a.

W sieci zauwazylem w kategori MMORPG powtarzaja sie tylko: Lineage, MU, Tibia i WoW. Jakos zaden "wielki" informatyk znajacy sie na C, C++, PHP, HTML, Java, nie ruszy swojego splaszczonego od siedzenia na fotelu przed komputerem dupska i nie napisze wlasnej gry, tylko siedzi i narzeka, jaka to dziecinada sie bawi w RPGMakerze.
Programy typu RPGMaker sa najlepsze, bo pozwalaja ludziom, ktorzy nie maja predyspozycji albo poprostu nie chce im sie nauczyc jakiegos jezyka programowania stworzyc calkiem porzadna gre, na co Panom Informatykom sie nie chce,i w dodatku krytykuja czyjas prace, bo gdyby ktorys z w.w ludzi zechcial chociarz przez 15 minut poobcowac z RPGMakerem to przekonalby sie ze aby stworzyc gre trzeba jej poswiecic nawet kilka miesiecy...
mnie to terz wkurza ja np. nauczylem sie Delphi i sam pisze teraz MMORPGa wiem ze napewno nigdy nie zobaczy swiatla dzennego ale przynajmniej wiem teraz ze napisanie gry to nie takie hop siup tralala

Ostatnio edytowany przez Ppa - 30-07-2006 o 18:00.
Ppa jest offline