Porownanie:
Ja i kolega
-ja zaczolem grac w styczniu moim najtem, on w listopadzie
-Wbilem skile 60/60 na okolo 20lvlu i expilem z nimi na: Senji, PoHu (wczesnie rano w sobote albo w nocy w tygodniu) oraz Elfach. Na 40 lvlu zabralem sie za skilowanie i wbilem od 65 do 74 w kilka tygodni. PACC kupilem na poczatku maja i wtedy mialem 45 lvl i skile 75/74.
-Kolega gral wiencej odemnie (latwo sprawdzic ile kto gra na stronie pskonj~) Wbil na 10 lvlu skile 65 i expil do 30. Nastepnie skilowal, Gdy on mial skile 78 albo 79 i 30lvl ja kupowalem PACC. On nie mogl sobie na to pozwolic, bo nie mial kasy w rl a nie mogl kupic sobie tak jak ja za tibijskie zloto.
W tej chwili gdy ja dobilem 61 lvl grajac od czerwca po 50h na miesiac, on skiluje i ma: 40lvl, skile 83/83 i brak srodkow do zycia. Expi z predkoscia taka jak ja na 20lvlu, jednoczesnie traci duzo kasy (guardy..).
Skilami mozna nadrobic czas, ale gdy sie wie gdzie i jak je odpowiednio wykozystac. Jednak bez PACC skilowania mija sie z celem-ze slabymi skilami expimy tak jak z wyzszymi nawet o 15, no moze minimalnie gorzej (nie zapominajmy, ze bez skilowania mamy wieksza predkosc postaci poprzez nabicie wiekszej ilosci poziomow.) Posiadaja PACC mozna wybrac kilka miejsc, gdzie skile zmieniaja dosyc wyraznie szybkosc expienia, ale mozna znalesc kilka takich gdzie poradzimy sobie nawet i nie skilujac wcale (np. Dworci).