Zobacz pojedynczy post
stary 01-08-2006, 00:22   #46
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
[...] a tak naprawde jest uposledzony ze wzgledu na kusze z atakiem 30 ;// [...]
kusza nie ma ataku... jedynie można "obliczyć atak boltów" jak napisał @Gremlin:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Kusza (bolty) nie maja wiecej ataku, mozna to udowodnic w bardzo prosty sposob:

Bierzesz paladyna z okreslonymi skillami i bijesz nim troche az z przyzwoita pewnoscia mozesz stwierdzic max hit. Nastepnie biezesz rycerza z takimi samymi skillami w sword/axe/club jak testowy paladyn mial distance i probujesz bronie z roznym atakiem. W ten sposob mozemy dojsc do wniosku ze atak boltow jest gdzies pomiedzy serpent swordem a fire swordem, a strzal w podobny do serpent sworda.

Oczywiscie atak nie musi byc 25 i 30, rownie dobrze moze byc 26 i 29 lub 31, ale na pewno nie jest jak to ludzie mowia 60 czy ile tam jeszcze.
Atak broni dystansowych wydaje sie wiekszy tylko dlatego ze zawsze trafiamy potwora tak jak bysmy bili jako 3 na przelamany shielding... na graczach wyglada to troche inaczej, ale jako ze gram na non pvp jakos nigdy nie mialem okacji testowania jak by to mialo niby dzialac na graczach.
Zresztą nie wydaję mi się aby pall był upośledzony, gdyż:
1. posiada broń dystansowa, dzięki temu może unikać kontaktu z przeciwnikiem
2. jak napisał już wcześniej @Gremlin "Atak broni dystansowych wydaje sie wiekszy tylko dlatego ze zawsze trafiamy potwora".

Dla przykładu powiem, że jak chodzę knightem na hunty z moim kuplem pallem, to ja czuję się przy nim raczej trochę upośledzony, np. zanim ja dobiegne do mino mage'a juz mam żółty pasek, a on potrafi go zabić bez straty hp. Mamy takie same lvl'e i bardzo zbliżone skille.

btw. @Argest Fog odświeżyłeś temat z maja

Ostatnio edytowany przez Pavel Ches - 01-08-2006 o 00:57.
Pavel Ches jest offline   Odpowiedz z Cytatem