Zobacz pojedynczy post
stary 02-08-2006, 08:20   #57
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Level
hmm z tekstów wnioskuje,ze nei chodzi raczej o "czytanie w myslach" lecz poprawne odczytywanie ludzkich reakcji,
NLP to nie ezoteryka. Nie zajmuje sie rzeczami, ktore nie dzialaja. To nie zabawka dla szalonych ludzi szukajacych zycia "gdzies tam" i wierzacych, ze 90% dziwnych spraw, ktore dzieja sie z czlowiekiem to wynik tego, ze wykorzystuje powyzej 5% swojego mozgu (co jest absolutna bzdura, KAZDY czlowiek wykorzystuje co najmniej 100% swojego umyslu). NLP zajmuje sie komunikacja. Stara sie doskonalic w sposob swiadomy to co doskonalimy na codzien w sposob nieswiadomy.

Komunikujac sie z czlowiekiem uzywasz gestow i ulozenia ciala (70%), tonacji i glosnosci glosu (23%) oraz slow (7%). Nie znam ludzi, ktorzy doskonale sie ze soba dogaduja przekazujac tylko kartki;]

Za to wiem jedno: dostosowujac moj ton glosu do tonu drugiej osoby, ukladajac w ten sam sposob cialo i wykonujac podobne gesty a takze uzywajac takich samychprzymiotnikow co ona... doskonale ja rozumiem. I to wlasnie dla mnie jest "czytanie w myslach" - rozumienie tego, co pragnie druga osoba. Dlaczego to dziala? Nie mam zielonego pojecia - ale dziala, i to dla nmnie jest najwazniejsze.

Cytuj:
Gdyby można było czytac w myslach to istniałby jakikolwiek sposób na odróżnianie kłamstwa od prawdy,a takiego sposobu nie map
Oczywiscie, ze jest Kiedys o tym skrobne

Cytuj:
najlepiej stosowac takie techiniki na osobach w depresji, niezadowolonych z zycia, bedacej z niekomfortowej sytuacji itp
Dlaczego?

Cytuj:
czyli ok 95% napotkanych osob ale jednak nie 100%
I OCZYWISCIE, ty jestes w tych 5% - ty nie funkcjonujesz w taki sposob jak opisano w ostatnim arcie, i ciebie nie dotyczy opisywany efekt Forera.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 02-08-2006 o 09:09.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem