Zobacz pojedynczy post
stary 02-08-2006, 18:42   #16
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

A ja tam jak co roku byłem, było zajefajnie i wszystkich chętnych zapraszam za rok - opłaca się.. ten nastrój, klimat.. atmosfera.. cudownie było ; )

Chesster a co do Ciebie.. no cóż.. orientujesz się w 'historii' Ryśka? I że niby przez zespół 'Dżem' Rysiek sie zaćpał? Krzyżyk na droge.
Ten zespół, to był sens jego życia. Tak samo jak młodzież.
Człowieku, Rysiek maszynką do robienia kasy?
Ty chyba nawet nie wiesz ile koncertów przez to, że akurat 'nie był w stanie' wypadło. Jakoś nie słyszałem specjalnie o przypadkach kiedy go 'zmuszano' do koncertowania...
Za to o nieodbytych się koncertach i owszem, i to od osoby wiarygodnej - mianowicie człowiekia który był muzykiem towarzyszącym w Dżemie, przez pewien czas..

Fragment wywiadu z Małgorzatą R.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez http://starydzem.prv.pl
Jakie są Twoje obecne relacje z członkami Dżemu, czy dawne rany zagoily się już?

Oczywiście, że się zagoily. Przeżyliśmy ze sobą ponad dwadzieścia lat i trudno to puścić w niepamięc. Wiadomo po śmierci Ryśka emocje grały. Źli doradcy, szczególnie wokół mnie, zrobili dużo złego między nami.
Ogólnie pamiętamy co było (nie zapominamy), ale żyjemy dalej. Nie możemy sobie pozwolić na zaprzepaszczenie dwudziestu parę lat wspólnego życia między sobą.
Z tego co sie orientuje, Gola jakos nie ma wyrzutów do zespołu..

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chessterr
Ale go wykorzystywali, tego nie zaprzeczysz. On był dla nich masyznką do pieniędzy. Zrobili na nim wielkie pieniądze. A on chciał śpiewać. WPadł w narkotyki, to są kulisy show biznesu. Jednak czemu mu nie pomagali z tego wyjść?
Wykorzystowany? Rotfl. On był członkiem zespołu. Reszta zespołu wraz z nim, na koncertowaniu zarabiała pieniądze na życie..
Że niby on był maszynką do pieniędzy? Wiesz. Równie dobrze możemy stwierdzić że to reszta zespołu była maszynką do robienia kasy dla Ryśka - tak samo idiotyczne stwierdzenie.
Nie pomagali mu z tego wyjść? No cóż.. a z tego co mi wiadomo, to to własnie im zależało na tym żeby Rysiek przestał ćpać. Detali nie znam.. Ty zapewne też nie.

@edit:

Z oficjalnej strony zespołu Dżem, fragment z 'opisu' Ryśka

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez http://dżem.com.pl
Jego pragnienie wolności miało też negatywne strony. Po jakimś czasie Rysiek zaczął postępować zgodnie z sobie tylko znanymi zasadami. Opuszczał próby, nagrania, koncerty.
To doprowadziło do spięć między nim a resztą zespołu. Chociaż pozostali muzycy Dżemu zaczęli towarzyszyć innym muzykom nigdy nie odwrócili się od niego. To głownie za ich namową decydował się na odwyki. [...]

Ostatnio edytowany przez Gallar - 02-08-2006 o 19:05.
Gallar jest offline   Odpowiedz z Cytatem