Ja mogę polecić świetny programik do walki za spyware, dialerami itd. Tutaj macie jego stronkę w polskiej wersji językowej ->
http://www.safer-networking.de/pl/index.html. Nazywa się on
Spybot Search&Destroy. Program posiada polską wersję językową więc nie powinno być problemów. Oto kawałek opisu ze stronki:
"Spybot - Search & Destroy wykrywa i usuwa z komputera rozmaite rodzaje spyware. Spyware jest relatywnie nowym rodzajem zagrożeń, którego nie wykrywa jeszcze większość powszechnie stosowanych programów antywirusowych. Jeżeli dostrzegasz w swojej przeglądarce Internet Explorer nowe paski narzędzi, których sam nie zainstalowałeś, jeżeli przeglądarka się zawiesza lub gdy strona startowa zmieniła się bez Twojej wiedzy, najprawdopodobniej złapałeś spyware. Lecz możesz mieć także zainfekowany komputer, nawet jeżeli niczego nie zauważyłeś, ponieważ powstaje coraz więcej rodzajów spyware, które skrycie monitorują Twoje zachowanie podczas surfowania po internecie, w celu stworzenia profilu marketingowego, który później może zostać sprzedany firmom reklamowym. Spybot-S&D jest bezpłatny, więc próba sprawdzenia, czy coś nie przeniknęło do Twojego komputera, będzie bezbolesna.
"
Program przeszukuje i
czyści rejestry naszego komputera więc jeżeli
ktoś się na tym nie zna to
nie zalecam mu używania tego programu, gdyż można namieszać.

Aby nie wyszło, że wciskam wam keyloggera .. programik opisany jest na stronie Chipa ->
http://download.chip.pl/download_101603.html.
Tak jak mówi regulamin:
Nie wolno podawać linków do programów bądź stron mających charakter destrukcyjny bądź mających na celu jedynie utrudnianie pracy z komputerem osobie otiwerającej link lub uruchamiającej program.
Poadałem tutaj link do stronki, z której można ściągnąć program, który ma na celu wyszukiwanie i niszczenie ale tylko spyware i innych "śmieci" instalujących się bez naszej wiedzy. Niestety może on nam utrudnić pracę z komputerem dlatego tak jak już napisałem,
jak ktoś się nie zna na rejestrach to nie zalecam mu pracy z tym programem (tworzy on jednak, przed wprowadzeniem jakichkolwiek zmian, kopie rejestrów na nasze życzenie więc ryzyko jest zredukowane do minimum). Mam nadzieję, że nie złamałem tego punktu regulaminu.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"