Zobacz pojedynczy post
stary 04-08-2006, 23:06   #1031
Bebop
Użytkownik Forum

Bebop's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2006
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Theor
Panowie i panie, mam jedną uwagę. Być może ktoś to już napisał, ale nie czytałem 103 stron z wiadomych przyczyn.

Cytuję Shinjix'a z poradnika KTÓRA PROFESJA NAJLEPSZA:

Knight
...

* Regeneracja życia 1 punkt co 6 sekund i regeneracja many 1 punkt co 12 sekund. Gdy wykupisz promocję: 1 punkt życia co 4 sekundy, mana bez zmian;

Tymczasem pograłem 10 minut swoim kozackim knightem faccem na 21 lvlu, i zaobserwowałem rzecz niespotykaną. Otóż mp doszło mi do 100, sieknąłem sobie 5 razy utevo i poszedłem po coś do jedzenia. Wracam po 5 minutach i co widzę? 100 many! A jak to się qrde stało?

Otóż po updacie mana u knighta rośnie o 2 punkty co 6 sekund, czyli szybciej niż u pala, druta czy sorca przed updatem (nie wiem jak teraz). W takim wypadku główne założenia updatu stają się realne. Knight może zdobyć większt mlvl niż sorc, co daje mu nad nim przewagę w postaci możliwości używania tych samych runek. Nie groźny mi w tym wypadku sorc, który sieka mnie z sdków (nawet jeśli robi to bez problemu dzieki opcji battle listy) skoro mogę mu oddać równie mocno.

Zanim to zauważyłem, uważałem update za dno i wodorosty, w tym świetle nabiera on sensu.

Jednak mam pytanie, czy innym profesjom również zmniejszył się się czas respu many?
Czy ty czasem myślisz ???
To że może knightowi szybciej rosnie mana to nie znaczy, że jego mlvl bedzie lepiej rósł. A ten teks:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Theor
Knight może zdobyć większt mlvl niż sorc, co daje mu nad nim przewagę w postaci możliwości używania tych samych runek. Nie groźny mi w tym wypadku sorc, który sieka mnie z sdków (nawet jeśli robi to bez problemu dzieki opcji battle listy) skoro mogę mu oddać równie mocno.
to poprostu śmiech na sali, żal mi ciebie.
Bebop jest offline