Zobacz pojedynczy post
stary 05-08-2006, 19:29   #1038
Vikos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 05 01 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Theor
To logiczne, że im szybciej rośnie mana, tym szybciej ją spalam. Im szybciej spalam tym szybciej rośnie mlvl. Tak mi się przynajmniej zdaje.

Nie najeżdżać na mnie, bo gram krótko. Piszę tylko co zauważyłem. Jeśli się chcesz dowartościować Bebop, to w inny sposób.

1. Szybkość regeneracji many wzrosła 4x u wszystkich profesji, ale wymagania co do ilości spalonej many by awansować na wyższy mlvl również wzrosły 4x. Dlatego też knight nadal najwolniej awansuje w magii.

2. Jeśli krótko grasz, to olej tą grę. Zmiany idą ciągle na gorsze. CipSoft nie liczy się ze zdaniem graczy. Nie mają nic do gadania, nawet ci, którzy kupują pacc. Każdy update to dyskryminacja postaci niemagicznych. Najpierw skopano palla, teraz po letnim niszczą rycerzy. W tym samym czasie sorki i druty otrzymali różdżki, szybszą regenerację many(u ich to znacznie ważniejsze niż u knighta), teraz jeszcze mają pierwszeństwo w zbieraniu lootu(złomu z potworów) i aim bota (100% celność).
Reszta nie otrzymała nic. Ani nowych zbroi, czy rekwizytów chroniących przed magią ani nawet nowych, potężniejszych broni. Poza bzdurnymi outfitami, z których radość maleje do 0 gdy spotykasz na swej drodze hvlv sorca, który mając odpalony strong haste pruje w Ciebie z SD, burst arrow i dwóch fire devilów.
Wszystko po to by uzależnić od Tibii ażebyś grał jako postać magiczna-rycerze i palle nie muszą mieć pacca do szczęścia. Druty i sorki, wręcz przeciwnie, pacc jest im niezbędny.

Najlepsze jest to, że update wprowadzany jest na wszystkich serverach a Ty nie masz nic do gadania. Robisz 97lvl rycka i masz teraz za swoje. Każdy cienias z lewackim pvp Cię zabije jeśli tylko ma odpowiedni lvl sorka.

Ale czy CipSoft to interesuje? Czy wprowadzą jakąś ochronę przed rosnącą potęgą profesji magicznych? Czy zaczną słuchać opini swoich klientów-graczy? Czy zaczną tworzyć servery z różnymi zasadami?(na wzór non, enforced i pvp) żeby słabi w pvp mogli używać aim bota na jednym servie a ci, którzy cenią sobie tradycyjne pvp grać na innym, na którym te porąbane zasady nie obowiązują i wynik walki zależy w dużym stopniu od umiejętności gracza? Nie. Oni na to leją.

polecam muonline

Ostatnio edytowany przez Vikos - 05-08-2006 o 19:48.
Vikos jest offline