Zobacz pojedynczy post
stary 07-08-2006, 00:41   #11
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szymex
Moge sie założyć że 90% polaków ma pirackiego windowsa....
Jakby znizyć jego cene to napewno zmniejszyło by sie piractwo.
Wiesz ile kosztuje orginalny Windows? 300zł! W wersji OEM, tyle co 2x jakaś gra... Wiesz ile kosztuje fotoszopa? 2700zł... Policz sobie sam, ile to jest Windowsów... Mówienie, że nie mam orginalnego Windowsa bo jest zadrogi jest kpiną! Nie stać cię na winde? Masz Linuxa, jest za free...
Zgadzam się z postulatem partii, że trzeba zmienić polską mentalnosć o prawach autorskich, ale w tą drugą stronę... Trzeba uswiadomić, że to jest kradzież!
Nie można kogoś na siłę zmuszać do tego, by sprzedawał dany program w niższej cenie, bo my tak chcemy...

Cytuj:
Chciałem jedynie wykazać Wieszokowi, że jego przykład z samochodem nie oddaje istoty piractwa - bo kradnąc samochód panowi X nie kradniemy go firmie produkującej samochody Y. A natomiast kopiując grę kradniemy ją programistom, którzy ją stworzyli, a nie panowi Z. I o to chodzi.
Ok, ok, ale jak już gwizdnę samochud s FIRMOWEGO () salonu bo mnie nie stać, to jest już dobre porównanie :>

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem