uhhhhh. ciężka sprawa przejrzeć całe 21 stron teorii i komentów. ale teraz moja kolej.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dr zlo na stronie 6
mam pytanie czy na roku jest depo bo gosciu muwil mi że ma 2 k w depo
pytam sie o to drugi raz
|
na zwykłej Tibii nie ma depa na rooku, ale z tego co wiem jest na OTSie (Open Tibia Serwer). ale wiele osób tworzy tzw. depochary, czyli specjalne postaci służące do przechwywania przedmiotów. przykro mi, że musiałeś czekać na odpowiedź 15 stron.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raverphy
Słyszałem ze co roku w tłusty czwartek na Rooku pojawia się szczurzy król- wygląda jak zwykły rat, jednak w przeciwieństwie do innych stworzonek tej rasy kryje w swym wnętrzu jakieś rare... Trudność w ustaleniu jego miejsca pobytu polega na tym, że pojawia się tylko na moment, wydaje rozporządzenia odnośnie rozwoju szczurzej populacji na Rooku po czym znika...(prawdopodobnie odpływa na jakiejś łajbie ukryty w transporcie mąki zbożowej)...
PS. Joke r0X!
|
szczerze? istnieje król szczurów i nazywa się CAVE RAT.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jarassimus, strona 19
# W swoim notatniku (ciii..., bo quest spoiling :-P) ma zapisane pewne nazwiska:
Cytuj:
Hardek * (NPC Hardek - sprzedawca w Thais)
Bozo * (NPC Bozo - błazen królewski na dworze króla Tibianusa III)
Sam **** (Sam - wspomina o nim NPC Seymour:
Cytuj:
Player: Obi
Seymour: A cousin of Thais' smith Sam. He has a shop here where you can buy most stuff an adventurer needs.
|
jest on sprzedawcą w Thais)
Oswald (NPC Oswald - nie jestem pewny kim jest, ale znajduje się w Thais)
Partos *** (NPC Partos - złodziej z Thais)
Quentin * (NPC Quentin - wspomina o nim NPC Seymour:
Cytuj:
Player: Cipfried
Seymour: A humble monk with healing powers, and a pupil of the great Quentin himself.
|
jest on kapłanem w Thais, potrafi uzdrowić poważnie rannych wojowników)
Tark *** (??? - nie mam pojęcia cóż to może oznaczać)
Harsky ***
Stutch * (NPC Harsky i NPC Stutch - strażnicy na zamku króla Tibianusa III)
Ferumbas * (??? - także nie wiem co to oznacza)
Frodo ** (NPC Frodo - sprzedawca jedzenia w Thais)
Noodles **** (NPC Noodles - pies, pudel na dworze u króla Tibianusa III)
|
no cóż... było parę stron temu coś, że na mainie zabiła paru NPC, może to jest coś w rodzaju jej biało/czarnej listy? im więcej gwiazdek, tym dla niej NPC był "lepszy". (to tylko luźna teoria, ale czytajcie dalej, to zrozumiecie.)
czyli ranking jest taki:
**** Noodles, Sam - Noodles jest psem króla, a lepiej mieć zaufanie władcy
*** Partos, Tark, Harsky
** Frodo
* Stuch, Quentin, Hardek, Bozo,
Ferumbas - Bozo to błazen, to się nie dziwię

, ale popatrzcie, co wyróżniłem na czerwono. No, właśnie, Ferumbas. Kiedyś 140lvl sorc, sterowany przez CIPSoft, summonujący demony, przeznaczony by niszczyć, a teraz krążą plotki, że powróci jako potwór.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jarrasimmus
także nie wiem co to oznacza
|
. Jeśli Amber ma coś z nim wspólnego, to może to oznacza kłopoty. Czy ona zna ferumbasa? tego nie wiemy.
dziękuję za uwagę.
P.S. (czyli @edit)
czy ktoś odważny mógłby sprawdzić to o powiedzeniu do amber sword? jeśli to prawda, to wolałbym zachować eq z tej postaci conajmniej do wyjścia na maina.
nieaktualne. spytałem i nic nie reagowała. niniejszym uznaję tekst Odyona za bzdurę i usuwam jego wspomnienie z mojego posta