Zobacz pojedynczy post
stary 16-08-2006, 18:50   #56
Pablosso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 05 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus Pokaż post
A co do wspierania innych stron - nie, nie ograniczamy się wyłącznie do linka w podpiszie i w linkach. Gdy my tworzyliśmy stronę, chciano nas pozwać do sondu za skopiowanie danych z tibia.gery.pl (choć tłumaczyliśmy sami z tibia.de i paru innych stron). Wielokrotnie dostałem jednak PW z pytaniem, czy może ktoś na swoją stronę skopiować nasze informacje, i nigdy nie zabroniłem. Oczywiście nie mogę pozwolić na zamieszczenie poradników pisanych przez uzytkowników, bo nie ja mam do nie prawa autorskie, ale wiele innych elementów - nie ma sprawy. Oczywiście nie za darmo, zawsze wymagamy jakiejś informacji, skąd te info pochodzą, ale na początek na stronę to i tak wielkie ułatwienie w stosunku do tego, co my mieliśmy na początku.
Tylko nie widzę dużego sensu kopiowania tych samych informacji, które można znaleźć tu. Taką stronę będzie chyba odwiedzać jeszcze mniej osób, bo nie znajdą na niej nic nowego.

Rozumiem, że na początku nie było łatwo i musieliście się nieźle namęczyć, ale dziś ktoś mógłby wykonać taką samą pracę i nie osiągnie tego co Wy. Niestety inne strony już w zasadzie straciły szansę. Oczywiście nie obwiniam Was za to, tylko wyrażam swoje zdanie, a w zasadzie smutek.
Podsumowując: tematyka Tibii jest już tak oklepana, że zbytnio nie opłaca się robić o niej nowych stron.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Harven Pokaż post
Wyjdź chłopcze jak Ci się coś niepodoba, i przy okazj przeczytaj sobie co to jest QS...
Dzięki za radę, ale nie skorzystam. A niby czym wg Ciebie są gotowe mapki z rozwiązaniami questów? Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie wcześniejszy stosunek do questów tibia.pl i to, że jest Supported Fansite.
Pablosso jest offline