Hehe, kolejny ciekawy poradnik...
Napewno pomoże wielu "low lvl'om"(mam na myśli graczy, poniżej 8 poziomu).
Dzięki tobie dowiedziałem się o możliwości "wepchania" rotworma w trujący gaz, nie wiedziałem, że można tak zrobić...
-----
Mam jednak pytanie:
Dlaczego dostałeś 40 punktów doświadczenia?
Przecież najwięcej życia potwór sracił poprzez wejście w trujące pole...
A więc gracz nie powinien otrzymywać owych punktów.
Podobnie jest gdy używamy trujące strzały, czasem otrzymujemy doswiadczenie z trucizny, a czasem nie.
Od czego to zależy? Sam nie wiem...
Zaosbserwowałem jednak, że jeżeli zmieniamy cel naszego ataku(np. zatrujemy wszystkie minotaury w mino-hell) to nie otrzymujemy "expa" za stracone punkty życia(z powodu trucizny). Robiłem wiele doświadczeń, podczas których zatruwałem pojedyńcze minotaury, a nastepnie przerzucałem się na zwykłe strzały. Końcowy bilans expa był różny(czasem dostawałem doświadczenie, a czasem nie...).
Przytocze jeszcze zjawisko, które możemy zaobserwować na nas samych(np. podczas "huntu" na wieży os. Gdy użądli osa, która w danej chwili nas atakuje, pojawia się napis "You lose 1 hitpoint due to an attack by a wasp.", gdy osa umrze już "You lose 1 hitpoint." (w naszym przypadku jest zmieniany cel ataku-chodzi mi o minotaury)
Wyciągamy więc z tego wyraźny wniosek, że gdy przerzucamy się na innego potwora po zatruciu wcześniejszego, tracimy z niego doswiadczenie "(minosowi na ekranie pojawia się tylko "You lose 2 hitpoints.", a nie jak podczas ataku "You lose 2 hitpoint due to an attack by "<nick gracza>")."
Skoro tak, to dlaczego gdy wykonujemy identyczne czynności wielekrotnie(zabijamy potwora tym samym sposobem<zatruwamy->dobiajmy>), to czasami otrzymujemy maksymalną ilość "Exp'a", a czasem nie?
------
Wracając do twojego rotworma(uważam ten "odruch" potwora za błąd w grze(Bug). Gdy zadałeś "blood hit'a, potwór wszedł w pole, w kóre nie powinien wejść. "Rotworm<serwer w grze, czy cos innego> odebrał to, jakbyś użył na nim broni(siła włóczni + rażenie trucizny) i pewnie "potworowi wyświetało się, przy każdej utracie punktów życia x<6 hp, że to własnie ty go atakujesz "You lose 5 hi(...) by Outsane". W innym przypadku nie otrzymał byś 40 punktów doświadczenia...
Na razie.
Ostatnio edytowany przez kuba1324 - 17-08-2006 o 17:25.
|