Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MatKus
Nie podałem konkretnego miejsca konwentu, bo i takiego na razie nie ma.
|
i tu mamy twój pierwszy błąd - gdyż właśnie należało podać możliwości, jakie są brane pod uwagę..
no ale zawsze może się zdarzyć tak, że zorganizujecie w Pcimiu Dolnym.. to się wtedy nie dziwię, że jest milczenie w tej sprawie..
a jakby było parę miast, które brane są pod uwagę, to by od razu inaczej to wyglądało..
właściwie ankieta powinna się pytać o to, w jakim miejscu właśnie by najwięcej chętnych było i mieć tą jedną opcję, że nie byliby zainteresowani udziałem w konie... to samo w sobie niesie od razu przekaz o wydatku na dojazd (bo wszak licząc te jakieś 30 zł wstępnego sami by sprawdzili ile by im na dojazd zeszło..)
Cytuj:
To samo tyczy się planu i wszystkiego innego.
|
aha.. czyli wszyscy mogą się nawet ufa na tym spodziewać, z tego co rozumiem..
i nie mają nawet pojęcia, czy impreza będzie zakrapiana czy nie
i w ogóle, czy będzie na tym istniało coś takiego jak panele, prelekcje itp..
i przez to mamy tu wyobrażenia - posadzić paru osobników na stołkach i niech się produkują przed bandą bo są wielce h-lvlami XD
Cytuj:
Nie nastąpi to jednak z całą pewnością w tym roku. Najwcześniej w okrecie 1-3 maj, a prawdopodobnie dopiero na przyszle wakacje.
|
tak należało od początku pisać.. choć z tego co usłyszałam

plany na samym początku były powalające bo mieściły się w ciągu 20 dni.. ale rozumiem, że zwyciężył zdrowy rozsądek

choć na początku należało założyć "konwent, jeśli będzie zorganizowany, to za pewne odbędzie się w przyszłym roku, w czasie wakacyjnym"
Cytuj:
Puki co, chodzi wyłącznie o zorientowanie się, czy zainteresowanych przybyciem na takowe spotkanie będzie raczej 5 osób, czy też raczej 5000.
|
wyjaśnij jeszcze proszę, na jakowe spotkanie, bo o tym właśnie nic nam nie wiadomo, bo trzymani są wszyscy w tej niepewności
Cytuj:
Nie wiedząc, na co się przygotowywać,
|
ja przepraszam.. ale jakby z ust to nam wyjąłeś.. bo to my nic nie wiemy co wy właściwie chcecie osiągnąć i co planujecie.. jaka to ma być ta wasza wizja - bo to od niej zależy ilość osób jaka się zjawi, a nie od hasła..
a jakiego miejsca szukać? no.. szkoła - to jest najnormalniejsza propozycja..
Cytuj:
Na przykład jeśli zgłosiło by się 10 osób, nie stać nas będzie na zaproszenie kogoś z CipSoftu, bo żeby opłacić choćby nocleg takiemu gościowi, trzeba by ustalić dość drogie "bilety".
|
jakby się ludzie dowiedzieli, że np. brane jest pod uwagę zaproszenie kogoś takiego.. to zapewniam, że inaczej pewnie część by głosowała i spoglądała na to
Cytuj:
Jeśli zaś chętnych będzie 500 czy 1000 osób, nie ma problemu zaprosić nawet kilku gości specjalnych, gdyż przy takiej ilości osób każdy ze swojej części wejściówki będzie musiał odłożyć nie więcej, niż złotówkę, i to licząc naprawdę niezły hotel.
|
hotel?? na kon?? muahahaha.. a co? pozamykają się wszyscy w pokojach?
to od ilości osób zależy czy cokolwiek będzie? bo mi się zdawało, że osoby zjawiają się podług tego, czego oczekują.. a jak nie wiedzą co właściwie oczekują..
poza tym - kto hotele wynajmuje na kony? rozumiem np. mieć informację o tym, że w pobliżu terenu konu jest 'hotel' i jakie są ceny noclegu.. lecz z reguły ludzie preferują spać na terenie konu, gdyż tam są ich znajomi i właśnie w nocy jest najlepsza zabawa..
Cytuj:
Spotkanie dla 10 osób można zorganizować w kilka godzin. Spotkanie dla 500 czy nawet więcej osób już nie.
|
na spotkanie dla większej ilości osób trzeba choć trochę najpierw wyobraźni, by móc przekazać, co by te osoby mogły robić i że to nie będzie 'spotkanie' od tak by potem się rozstać.. tu trzeba jakiegokolwiek wyobrażenia imprezy
Cytuj:
Teraz, wiedząc, na ile mniejwięcej osób musimy się szykować, wiemy, jakiego miejsca szukać na całą imprezę oraz na jak dużą grupę osób musimy szykować ewentualne rozrywki.
|
muahahaha...
nic nie wiecie

bo niewiele osób zdecyduje się deklarować swą obecność na czymś totalnie niewiadomym..
Cytuj:
Wiadomo, że jesli chce się organizować większą imprezę, to nie wystarczy powiedzieć "przyjedźcie, a coś się zmontuje".
|
przepraszam - ty tak robisz właśnie

Cytuj:
Trzeba zapewnić tym ludziom nocleg, powiedzieć, gdzie i za ile mogą coś zjeść, a także wymyśleć coś, żeby ci ludzie się nie nudzili, bo przecież ileż można gadać z innymi (no dobra, można dużo )
|
kochanie V_V powiedz mi...
czemu ty nam to tłumaczysz a sam tego nie rozumiesz?
bo jak ja to czytam, to cię informujemy np. że nie wiemy czegoś i jak miłoby było się dowiedzieć cokolwiek... bo właśnie trzeba! oh jak mocno trzeba to wszystko zrobić co wyżej napisałeś.. lecz ty trzymasz nas w tej niepewności i nie mamy bladego pojęcia, czy nie zapewnisz nam niezapomnianych wrażeń.. ale w tym negatywnym znaczeniu
d.Taube