Zobacz pojedynczy post
stary 12-08-2004, 19:20   #18
yon
Użytkownik Forum

yon's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2004

Domyślny

coz, jeszcze troche za wczesnie zeby dac kompleksowa odpowiedz czy update sie podoba czy nie, mysle ze wszystkie zmiany bedziemy odkrywac jeszcze przez dlugie miesiace.
Ale opisze moje pierwsze wrazenia, z gory zaznaczam ze gram na FACC, zatem wiekszosc update mnie po prostu ominela.
Zatem lecimy, zmieniono czesc grafik, wedlug mnie zrobiono to troche nieudolnie. Dodano troche elementow graficznych (posagi w kazoo itp), czesc grafik popodmieniano. Czesc grafik jest lepsza niz stara wersja, czesc po prostu nie pasuje do grafiki, albo nie komponuje sie z nia (na przyklad mostek w 'nowego' kamienia ze starymi podporami - wyglada to zle). Slowem, popodmianiano tilesy grafiki. Moim zdaniem to jest nieco za malo zeby naprawic grafike w Tibii, wymaga ona bardziej kompleksowych zmian. Lecz ogolnie rzecz biorac grafika poszla troche w przod... ale z drugiej strony, sprajty do tibii (podobnej klasy, a nawet nie jestem pewien czy nie te same) mozna bylo sciagnac (np z WoT) i podmienic juz dawno samemu.
Zmiany dotyczace spamowania, hurtowego sprzedawania przedmiotow sa plusami. Tyle ze sa to zmiany bardzo kosmetyczne..

Zastanawiam sie czy jest sens wypowiadac sie teraz nad zmianami w samej grze, tymi dotyczacymi silniejszych potworow (jezeli sa silniejsze) itp. Mysle ze aspekty tych zmian bedziemy wykrywac jeszcze przez dlugi okres czasu. Jednak napisze moje spostrzezenia - z gory zaznaczam ze moge sie w nich mylic, jak pisze: jest za wczesnie...
Poczyniono pewne kroki ktore maja za zadanie 'wykastrowac' nieco paladyna, co jest niewatpliwie plusem, gdyz we wczesniejszych wersjach profesja ta miala zbyt latwo. O wiele latwiej niz inne.
Czytajac glosy na forum dowiaduje sie ze oto amazonki, walkirie, cyklopy i inne stworzenia sa ogolnie silniejsze. Jednak, gra moim knightem ani troche tego nie potwierdza. Zauwazylem ze wszystkie stworzenia bija mocniej z dystansu, kiedy podejdziemy do nich na odleglosc jednego pola wracaja do starego stanu. O wiele latwiej walczylo mi sie takze z cyklopami, ghullami... beholdery sa ciut mocniejsze, ale ogromej roznicy takze nie zauwazylem. Zastanawiam sie czy nie mamy tutaj do czynienia z bardziej zlozonymi zmianami w algorytmach walki.... ale to wszystko czas pokaze.

ale jak pisze, moge sie mylic, i bardzo mozliwe ze pisze glupoty
Tak ogolnie to jest na +, ale megaupdate to to chyba nie jest

ps. przegladalem Tibia Home, wielu krzyczalo teksty w stylu 'my placimy i nie chcemy takiego update'... bardzo mnie to rozbawia bo ten tekst mozna przetlumaczyc w taki sposob: 'placimy i chcemy miec postacie superterminatorow ktore jednym pi....em beda w stanie zdmuchnac budynek'. Tylko - po co oni graja w Tibie? Specjalnie dla nich cipsoft moglby wprowadzic swiat w ktorym zaczynaloby sie gre od setnego levelu.. napewno dobrze by sie bawili Mam nadzieje ze tacy ludzie zniecheca sie updatem i przestana grac w ta gre a wtedy bedzie dobrze.
w Babilonie zdrada, kaza nosic jaja
a jaja podnosza emocje i wywoluja wojny
yon jest offline   Odpowiedz z Cytatem