coz, jeszcze troche za wczesnie zeby dac kompleksowa odpowiedz czy update sie podoba czy nie, mysle ze wszystkie zmiany bedziemy odkrywac jeszcze przez dlugie miesiace.
Ale opisze moje pierwsze wrazenia, z gory zaznaczam ze gram na FACC, zatem wiekszosc update mnie po prostu ominela.
Zatem lecimy, zmieniono czesc grafik, wedlug mnie zrobiono to troche nieudolnie. Dodano troche elementow graficznych (posagi w kazoo itp), czesc grafik popodmieniano. Czesc grafik jest lepsza niz stara wersja, czesc po prostu nie pasuje do grafiki, albo nie komponuje sie z nia (na przyklad mostek w 'nowego' kamienia ze starymi podporami - wyglada to zle). Slowem, popodmianiano tilesy grafiki. Moim zdaniem to jest nieco za malo zeby naprawic grafike w Tibii, wymaga ona bardziej kompleksowych zmian. Lecz ogolnie rzecz biorac grafika poszla troche w przod... ale z drugiej strony, sprajty do tibii (podobnej klasy, a nawet nie jestem pewien czy nie te same) mozna bylo sciagnac (np z WoT) i podmienic juz dawno samemu.
Zmiany dotyczace spamowania, hurtowego sprzedawania przedmiotow sa plusami. Tyle ze sa to zmiany bardzo kosmetyczne..
Zastanawiam sie czy jest sens wypowiadac sie teraz nad zmianami w samej grze, tymi dotyczacymi silniejszych potworow (jezeli sa silniejsze) itp. Mysle ze aspekty tych zmian bedziemy wykrywac jeszcze przez dlugi okres czasu. Jednak napisze moje spostrzezenia - z gory zaznaczam ze moge sie w nich mylic, jak pisze: jest za wczesnie...
Poczyniono pewne kroki ktore maja za zadanie 'wykastrowac' nieco paladyna, co jest niewatpliwie plusem, gdyz we wczesniejszych wersjach profesja ta miala zbyt latwo. O wiele latwiej niz inne.
Czytajac glosy na forum dowiaduje sie ze oto amazonki, walkirie, cyklopy i inne stworzenia sa ogolnie silniejsze. Jednak, gra moim knightem ani troche tego nie potwierdza. Zauwazylem ze wszystkie stworzenia bija mocniej z dystansu, kiedy podejdziemy do nich na odleglosc jednego pola wracaja do starego stanu. O wiele latwiej walczylo mi sie takze z cyklopami, ghullami... beholdery sa ciut mocniejsze, ale ogromej roznicy takze nie zauwazylem. Zastanawiam sie czy nie mamy tutaj do czynienia z bardziej zlozonymi zmianami w algorytmach walki.... ale to wszystko czas pokaze.
ale jak pisze, moge sie mylic, i bardzo mozliwe ze pisze glupoty

Tak ogolnie to jest na +, ale megaupdate to to chyba nie jest
ps. przegladalem Tibia Home, wielu krzyczalo teksty w stylu 'my placimy i nie chcemy takiego update'... bardzo mnie to rozbawia bo ten tekst mozna przetlumaczyc w taki sposob: 'placimy i chcemy miec postacie superterminatorow ktore jednym pi....em beda w stanie zdmuchnac budynek'. Tylko - po co oni graja w Tibie? Specjalnie dla nich cipsoft moglby wprowadzic swiat w ktorym zaczynaloby sie gre od setnego levelu.. napewno dobrze by sie bawili

Mam nadzieje ze tacy ludzie zniecheca sie updatem i przestana grac w ta gre

a wtedy bedzie dobrze.