Cytuj:
Oryginalnie napisane przez móc
@knight
Prosze o dalsze wypowiedzi ale tylko kogos kto sie zna na tibii tak jak Vil czy Gremlin. I mam pytanie: czy knight ktory wbije skile po 40 i pojdzie expic do 100 lvla, ma szanse zrobic 100 lvl szybciej od innych profesji? (zakladajac ze inni graja tak samo dobrze)
|
Sadze, ze raczej nie ma. Mozna oczywiscie wbic skile 60 i 4mlvl(<-to najwazniesze) a wtedy expic no nie wiem... moze elfy albo dworci, moze mintwail albo piramida na darashii ewentualnie jakis tomb na poczatek. Na scaraby sie nie pujdzie, (za slaby na tych skilach "bez treningu"). Potem bendziemy miec poziom 60 i skile okolo 70-73 shielding jeszce nizszy, zapozyczamy sie na uhy i explo nastepnie expimy na dragach (gorsze rozwiazanie) albo dalej menczymy elfy (lepszpsze rozwiazanie). Mintwail ma dosyc niski wskaznik exp/h ze wzgeldu na robienie lootbaga a dworci koncza sie na robieniu 28-30k/h a wiec na 100lvl nie oplaca sie tam expic (choc znam i takich co na 150 dalej je mecza).
Problem polega na tym ze:
-knightem expi sie szybciej tylko do pewnego momentu i od pewnego momentu
Wyjasnie: otoz sorc z wandem nie wbije tyle expa co najt ze skilami 40-50 na rotach albo larvach, jednak ta przewaga konczy sie gdy sorc zdobywa 33lvl a druid juz 19lvl albo zaczyna mu sie oplacac expic z visa. Nastepnie nie mozna porownac juz expienia najtem do ms/ed. Knight bije elfy, dworci albo minosy. (jesli ma sie scigac to nie bendzie skilowal co wyklucza expienie np. na scarabach albo nizszych poziomach tombow). Sorc/drut w tym czasie bije sobie spokojnie vampy albo poprostu czysci wszystko co sie rusza w tombach-wbija wiencej expa niz knight o jakies 10k/h.
Nastepna zmiana zaczyna sie gdy sorc/ed expi na hydrach/wrl-wbije sobie i nawet 100k/h a potem przez tydzien nie bendzie mogl sprzedac loota zeby kupic mfy i jakies runki (no moze na hydrach nie, bo sellnie sie prawie all u djinnow), a dobry najt zaczyna czyscic tomby i of, moze tam siedziec do czasu az skonczy sie stamina a loota sprzedaje w sklepie. Wyjatkiem sa dragi-wszystkie profesjie je bija ale najt moze spokojnie bic rowniez DL'e solo.
Oj glupio gadam, glupio gadam... Nie chce mi sie kasowac tego postu mozecie poczytac.
Palek-wykluczony z moich rozwazan, poniewaz
1)nie gralem nim od wakacji w 2005 roku kiedy to spirki zaczely znikac.
2)mam za malo informacji o palku od kolegow znajacych sie dobrze na grze.