Zobacz pojedynczy post
stary 22-08-2006, 14:43   #31
Crused
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 07 2005
Lokacja: Cieszyn

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez emilok Pokaż post
Na AM2 nie ma tanich dobrych płyt jeszcze, ddr2 na poziomie 533~800 mają słabsze osiągi od 400 ponieważ mają wysokie timingi (są też modele z niższymi ale kosztują odpowiednia więcej) a to (niskie timingi) przy kontrolerze pamięci wbudowanym w procesor (amd) ma większe znaczenie niż taktowanie (MHz), odwrotnie jest u intela bo nie ma kontrolera pamięci w procesorach (nie kojaże czy w core 2 duo jest, ale w pentakach jeszcze niebyło). Link

Płyty już są dobre. Pamiętaj, że nowe procki AMD będą tworzone pod socket AM2 co w przyszłości pozwoli na łatwiejszą rozbudowę kompa. Jeśli chodzi o pamięć to różnica wydajności nie jest aż tak bardzo odczuwalna a za jakiś czas będą dostępne pamięci z niskim timingiem i z wysoką częstotliwości działania dużo taniej a na s.939 ich nie władujesz i znowu + jeśli chodzi o przyszłą rozbudowę kompa.

Cytuj:
SLI, SLI.... zanim kupisz drugą taką samą kartę graficzną, to na rynku będą pojedyńcze karty wydajniejsze, z nowszą technologią i tańsze niż 2x stara. Pamiętaj o dX10 i viście.
Trochę racji w tym jest, ale potem będziesz miał możliwość kupienia dwóch tych lepszych kart. Warto mieć SLI w płycie- takie moje zdanie.

Cytuj:
Amd+gf < niż inna konfiguracja to jakieś brednie z nikaragui, poproszę o link do wykresów potwierdzających Twoją teorię.
„Koledzy” niestety nie mają na to żadnych dowodów/ wykresów ponieważ takich nie ma.
Dla mnie to brednie wyssane z palca

Cytuj:
W zasilaczach nie jest tak ważna moc ogólna link. Liczy sie najwięcej maksymalne napięcie na linii 12V a ten topower ma wysokie (22 A) . Nie twierdzę że jest najlepszy, ale jest jedną z lepszych możliwości w swojej kategori cenowej.
Tego nie wiedziałem, ale chyba lepiej mieć zapas mocy na przyszłość

@Topic na razie wstrzymałbym się z kupnem nowego sprzętu ponieważ gdy wyjdzie DX10 wejdą nowe technologie i „stary” równie dobry sprzęt kupisz za śmieszne pieniądze. Chyba, że już naprawdę musisz.

Pozdrawiam z mojej strony EOT
Crused jest offline   Odpowiedz z Cytatem