Zobacz pojedynczy post
stary 23-08-2006, 07:47   #1
Pablofrs
Użytkownik Forum

Pablofrs's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Grudziądz

Stan: Niegrający
Domyślny Głupia moda na "eeee" - zwalaczajmy ją!!

Witam
Ostatnio zauważyłem, że coraz więcej polaków do swoich wypowiedzi dodaje takie bzdurne "eeeEeee", np. wchodzę do jakiejś kopalni, i słyszę "eeee" (z 6 sekund przerwy) "wyjazd !!" i tak prawie zawsze. Dla mnie osobiście jest to niesamowicie irytujące, czy nie ma innych zwrotów, które możemy używać przed/po/w trakcie zdania, np. hej? Takie "eeee" to sie kojarzy z człowiekiem jąkającym się lub po prostu jakimś kretynem (który nie potrafi skleić porządnego zdania, tylko zaczyna je od "eee" żeby dać sobie czas na myślenie i sklejenie zdania).

Zwracam się z apelem do wszystkich aby przestali używać ten zwrot i go zwalczali, jesteśmy osobami inteligentnymi, nie potrzeba nam dużo czasu na "zrobienie" zdania, a w naszym pięknym języku istenieje naprawdę dużo słów, którymi możemy te "eee" zastąpić.

Pozdrawiam

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.