Ten update nie przypadł mi do gustu. Szczerze mówiąc, a właściwie pisząc to spodziewałem się czegoś innego. Czuje niesmak... Sprawa Giant Spiderów: Nie jest z nimi tak źle, na 57 lvl (w tej chwili) + BoH nie mam z nimi większych problemów. Może to przyczyni się do poprawy sytuacji z lurowaniem (vide GSy pod Dwarf Bridge albo Venore). Potwory zostały "ulepszone" - niektóre są za silne. Dodanie zerkowi "utani hur" nie było dobrym pomysłem. Gdy poszedłem na Necro myślałem, że na klate wezme 2 spokojnie. Przeliczyłem się - skończyło sie na jednym (na dodatek SD musiałem użyć).
Jeżeli chodzi o Ankrahmun, to tutaj jest kiepsko (według mojej opinii oczywiście). Zabicie człowieka w tym mieście jest trudne - chodzenie po piramidach sux.
Nowe potwory: Scarab fajnie wygląda, ale to wszystko co moge napisać na +. Ancient Scarab jest w porządku. Trochę za słabo bija (100-200 to troche za mało). Djiny - tutaj jest ok. Byle kto nie przyjdzie ich zabić. Specjalnie nie wspominam o potworach larva, cobra, hyena, gdyż wzbudzają jedynie politowanie
Na plus zasługują także miejsca Dragony/ Dragon Lordy. Wspaniałe miejsce dla palków (50+ lvl / 80+ dist). DL solo - coś wspaniałego
W kwesti nowej grafiki są argumenty dodatnie i ujemne. Drzewka, lampy uliczne itd. ładnie wyglądaja. Skopana została sprawa z diamentami, które mają dawny wygląd (notabene inne rzeczy podobnego typu zostały zmienione).
Sprawa spamowania: Gdy napiszemy jakieś informacje na kanale Trade, to nie potrzebnie czekamy 2 min. Jedna minuta w zupełności wystarczyłaby. Dalej... pisząc pod rząd kilka razy zostajemy "zablokowani". "You are muted for xx seconds" - klapa. Są sytuacje, w których musimy użyć kilka razy tych samych wypowiedzi (kto gra na Antice w Ab'dendriel i widzi sytuacje gdy ktoś blokuje depot, ten wie o co chodzi...

)
Reszte spraw pozostawiam bez komentarza.
Podsumowując, update nie jest tym "czymś", na co czekałem kilka miesięcy. Myślę, że następna wersja będzie wzbogacona o naprawdę dobre rzeczy. Cóż, nic nie poradzimy... Pozostaje nam tylko dalej cieszyć się grą
PS. Taka jest moja opinia. Jeden się zgodzi, drugi nie. Myślę, że obiektywnie przedstawiłem detale nowego update'u.